Zeven minuten gameplay Battlefield: Hardline singleplayer

Recent werd duidelijk wanneer Battlefield: Hardline dan eindelijk uit zal komen en dat duurt nog wel even. Maar gelukkig worden we tot die tijd zoet gehouden met nieuwe informatie en beelden van de game. Zo ook in de volgende video.

De ruim zeven minuten durende video van Battlefield expert Westie laat 2 missies zien van de story mode van Battlefield: Hardline. Een ding word al snel duidelijk. Visceral Games bewandeld een ander pad met Hardline. De singleplayer van Hardline is niet zoals z’n voorgangers een “on the rails first person shooter”, het heeft een open level design en je kunt dus zelf je pad kiezen. Ook kun je zelf je benadering van je missie bepalen. Je kunt iedereen zonder pardon een kogel door z’n kop jagen of je gaat iets subtieler te werk en je maakt gebruik van non-lethal wapens zoals een taser. Door deze tweede benadering te gebruiken krijg je echter wel meer punten aan het einde van je missie. Maar soms is het natuurlijk gewoon even lekker om die kogels rond te laten vliegen. De tid span tussen de eerste en de laatste missie beslaat zo ongeveer 3 jaar en acties die je zult maken in eerdere missies zullen invloed hebben op het verloop van de latere missies.

Battlefield staat natuurlijk bekend om zijn uitmuntende multiplayer (en dan zullen we het eerste half jaar van Battlefield 4 maar even door de vingers zien), maar met Battlefield: Hardline word het misschien ook wel is tijd om de singleplayer een eerlijke kans te gaan geven. Wat ga jij doen? Ga je zoals gewoonlijk gelijk en alleen voor de multiplayer of ga je dit keer misschien toch maar is een keer de singleplayer door spelen. Of sterker nog laat je Battlefield: Hardline links liggen na de launch drama van Battlefield 4? Bekijk de video hier onder en laat het ons weten in de comments.