Mijn kijk in de glazenbol over de NextGen.

De NextGen consoles komen er weer aan. Het is zeker 13 jaar geleden dat de PS2 op de markt kwam en ik weet precies hoe geweldig het was dat ik als klein meisje mijn broer wakker maakte om een PS2 voor mij te kopen. Nu als volwassen vrouw is het weer zover, het is tijd voor een nieuwe empire, tijd voor betere grafics, soepelere movements, meer interactie met andere gamers en noobs online slachten op elke gruwelijke manier. Heb zoveel verwachtingen over de NextGen consoles en misschien verwacht ik wel teveel!

Een 3D-bril die reageert op mijn bewegingen zal blijkbaar nooit komen, een Kinect die mijn lichaam perfect kan kopiëren zodat ik zelf in het spel zit is gewoon een REVOLUTIE! Maar dat wil niet zeggen dat ze nu geen vooruitgang meer moeten boeken. Want ik wil ook echt een verschil kunnen zien tussen de PS3 en de PS4, en ook tussen de Xbox360 en de Xbox720. En ja, we moeten nog een hoop zien. De E3 is nog niet geweest en hopelijk zien we de rest van de features van de PS4. Wat ik tot nu toe heb gezien zag er aardig uit, maar ik neem nog geen genoegen met alleen uitleg over de controller. Ja, ik ben streng!

Gooi niet al het goede weg.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zij al het goede van de PS3 aan de kant schuiven. Want ik vind het wel fijn dat ik via mijn PS3 op het internet kan, mijn profiel zo persoonlijk mogelijk kan maken, en natuurlijk the free gaming! Duh! Als zij dat behouden ben ik al een ‘Happy Camper’. Ik verwacht wel een grotere opslagruimte, uiteraard mooiere graphics, nog smoother gamen, een ingebouwde game capture en dat je games makkelijker kan delen met de rest.

Same goes voor Xbox360. Ok, ik moet het toegeven, ik ben geen superfan van de Xbox, want ik vind de console te beknopt. En ik weet het, ik moet ze niet vergelijken met elkaar en toch doe ik het! Ik vind gewoon dat Microsoft ons meer vrijheid moet geven op de Xbox. En die hele XboxLive mag ook de deur uit! Mij hoef je niet wijs te maken dat ik er een beter internetconnectie door heb. Want ik heb er weinig van gemerkt! En ja, mijn internet is al goed dus daar ligt het niet aan. Houd je smoesjes voor je! Zoiets vind ik alleen nuttig voor films en muziek.
21 Mei is het martelen eindelijk voorbij, want dan kunnen we de Xbox (infinity) eindelijk aanschouwen.

Ik denk wel dat de Xbox720 op een gegeven moment meer bij het dagelijkse gebruikt hoort, wellicht tv kijken vanaf je xbox, films huren tussendoor. Uiteraard gamen, want daar is de Xbox tenslotte voor gemaakt. Nu kan het al, alleen in Nederland is het nog niet zover. Hopelijk straks wel. Maar… de Kinect is wel geweldig! Vooral met Dance Central 1, 2 en 3 (ja, een dancing queen hier!) hoop ik dat de movements door de Kinect nog beter worden waargenomen. Ik verwacht nu wel betere graphics van de Xbox720. Dat je kan chatten met andere gamers die een heel ander spel spelen, ook dat moeten zij er zeker inhouden.

Tot die tijd kan ik alleen maar dromen en kwijlen over de NextGen consoles, of ik kan op de Nintendo WII U spelen. Want dan speel je eigenlijk ook op een NextGen console.

Let’s wait and see!