Youtube wil Twitch inlijven

Youtube, oftewel Google, wil schijnbaar streaming dienst Twitch gaan kopen voor het luttele bedrag van één miljard dollars als we Variety mogen geloven. Maar een andere bron, van the Wall Street Journal, spreekt dit tegen en geeft aan dat hoewel de besprekingen geopend zijn er nog geen definitieve deal op tafel ligt. Als laatste doet de PR man van Twitch nog even een duit in het zakje, via Twitter. Al lijkt zijn ‘no comment’ opmerking eerder de geruchten te bevestigen dan te ontkrachten.

Het is sowieso de vraag of de eventuele deal goedgekeurd zou worden. Dergelijke deals moeten vaak goedgekeurd worden door regeringsinstanties en met deze merger zou Google misschien een te grote monopolie positie krijgen op het gebied van videostreamen. Dergelijke monopolie posities zijn vaak een reden om een dergelijke aankoop niet goed te keuren, i.v.m eerlijke concurrentie in de markt.

En dat Twitch een grote speler is geworden dat mag duidelijk zijn, ook bij Kijk-Online wordt er regelmatig gestreamed wat meer weer eens bewijst dat het SRS BUSINESS is. Daarnaast bleek uit een recent rapport van Sandvine dat Twitch 45 miljoen gebruikers heeft en qua bandwijdte gebruik een ontzettend snelle groei doormaakt, het gaat hier om bijna een verdubbeling van hun bandwijdte gebruik per kwartaal.

Eén ding is wel zeker, met deze deal weet voortaan wel president Obama hoe slecht jij bent in het spelen van games, en daar wordt niemand blij van.

  • Gaat Google Ustream dan ook opkopen?