XCOM Enemy Within

Er worden nieuwe kaarten, vijanden, talenten, wapens, gameplay en meer toegevoegd in de aankomende uitbreiding voor XCOM Enemy Unknown

XCOM Enemy Within neemt de ongelooflijke ervaring van XCOM Enemy Unknown en voegt een scala aan nieuwe mogelijkheden, upgrades en wapens toe om nieuwe vijandelijke dreigingen het hoofd te bieden. De uitbreiding voorziet de spelers ook van geheel nieuwe kaarten, tactisch en strategisch spel en multiplayer content. Er is geen betere manier om XCOM te ervaren dan met de enorme hoeveelheid nieuw toegevoegde content in XCOM Enemy Within. Fans krijgen gemiddeld drie tot vier extra playthroughs voordat ze al het nieuwe materiaal tegen komen dat aan XCOM Enemy Within is toegevoegd en bijna onbeperkt herspeelbaar is.

“Het door pers en consumenten veelgeprezen XCOM Enemy Unknown inspireerde ons tot het ontwikkelen van nieuwe content die de sterke band met ons merk XCOM zal verstevigen,” aldus Christoph Hartmann, president van 2K. “Firaxis Games staat bekend om het leveren van enorme, zeer meeslepende PC uitbreidingen in de Civilization reeks en XCOM Enemy Within vervolgt die lijn en breidt ook de ervaring uit voor de console gamers.”

“We beloofden gamers dat we afgelopen herfst dezelfde Enemy Unknown-ervaring zouden leveren op zowel PC als console, en dat doen we nu opnieuw met Enemy Within,” aldus Ananda Gupta, lead designer bij Firaxis Games. “De Commander Edition van XCOM: Enemy Within breidt de al geweldige XCOM-ervaring uit voor onze console fans, die zich verheugen op nog meer van de door hen zo geliefde game. Voor nieuwe fans is het ook het ideale moment om in het XCOM-gevecht te duiken.”

XCOM Enemy Within verbetert de ervaring van XCOM Enemy Unknown enorm door een ongelooflijke hoeveelheid nieuwe content. Op PC en Mac biedt XCOM Enemy Within extra content die kan worden gespeeld met eerder gekochte versies van XCOM Enemy Unknown. XCOM Enemy Within zal ook beschikbaar zijn voor Xbox 360 en PS3, als de XCOM Enemy Within – Commander Edition – een stand-alone pakket dat de XCOM Enemy Unknown-ervaring vergroot met de nieuwe XCOM Enemy Within content en de eerder uitgebrachte add-on content voor XCOM Enemy Unknown, inclusief de Elite Soldier Pack en Slingshot Content Pack.

De belangrijkste kenmerken voor XCOM Enemy Within:

– Nieuwe soldaatvaardigheden: onderzoek een nieuwe alien-technologie om de vaardigheden van de agenten te bevorderen:

– Gene Mods: Construeer het Genetica Lab om de fysieke mogelijkheden van de agenten te verbeteren, ondermeer aan de borst, hersenen, ogen, huid en benen.
MECs: Bouw het Cybernetica Lab om de constructie van het nieuwe Mechanized Exoskeletal Cybersuit of MEC mogelijk te maken. De nieuwe MEC Trooper klasse heeft gespecialiseerde vaardigheden en elk uitrusting kan uitgebreid worden met nieuwe wapens waaronder de vlammenwerper, granaatwerper en nog veel meer.

– Nieuwe wapens en uitrusting: Geef agenten een extra tactisch voordeel met nieuwe projecten van het engineering team in de Foundry;

– Nieuwe vijandelijke bedreigingen: Neem nieuwe tactieken aan om de bedreigingen van massa’s nieuwe vijanden tegen te gaan.

– Nieuwe strategische bron: Er is een waardevol nieuw alien hulpmiddel, bekend als Meld,ontdekt. Stel het veilig op het slagveld en gebruik het terug op de basis om nieuwe onderzoeken en upgrades vrij te spelen.

– Nieuwe tactische uitdagingen en kaarten: ga nieuwe tactische uitdagingen aan op bijna 50% meer kaarten

– Nieuwe Multiplayer kaarten, eenheden en vaardigheden: creëer een samengesteld team uit meer opties en domineer de tegenstander in intense één-op-één turn-based gevechten.

XCOM Enemy Within is op 15 november 2013 beschikbaar voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en Mac.