Xbox One voortaan ook zonder Kinect

Xbox One voortaan ook zonder Kinect verkrijgbaar

Microsoft heeft zojuist bekend gemaakt dat de Xbox One vanaf 9 juni voortaan ook zonder Kinect-camera wordt geleverd. Deze versie van de spelcomputer is daardoor 100 dollar goedkoper: 399 dollar, dat is dus dezelfde prijs als de PlayStation 4 op dit moment heeft. De reden van uitstel van de Xbox One in een groot deel van Europa (waar onder ons eigen kikkerlandje) is/was dat Microsoft wilt dat Kinect ten volste gebruikt kan worden in de taal waar het systeem uit komt. Wel vreemd dat de release voor onder andere Nederland nog steeds op 26 september staat daar waar je dadelijk de Xbox One dus zonder Kinect kan aanschaffen. Dit geld echter op dit moment alleen nog voor de landen waar de Xbox One al uit is zoals bij onze buren in Duitsland. De release van de Xbox one in Nederland is nog steeds 26 september.

Verder liet Microsoft ook weten dat verschillende diensten op de Xbox One niet langer een extra Xbox Live Gold-abonnement vereisen. Met name Netflix en Twitch zijn daardoor ook te gebruiken zonder dat je een Xbox Live Gold-lid bent.

 • Imre_S

  Jammer vind ik dit. Gegarandeerde installbase van 1;1 had er voor gezorgd dat ontwikkelen voor de Kinect ten minste zin had.

  Kinect is gewoon awesome en ik vind het een gemiste kans. Laf van Microsoft dat ze zich weer terug trekken. En weer typisch closed minded van gamers dat ze niet open staan voor een stukje futuristische tech.

  Maarja 8 bit voxel graphics en 15 delen van Call of Duty is de shit waar gamers hun broek vol voor jizzen dus ik zal wel weer eens de minderheidsmening bedeeld zijn.

  xxx ๐Ÿ˜‰

  • “Maarja 8 bit voxel graphics en 15 delen van Call of Duty is de shit waar gamers hun broek vol voor jizzen dus ik zal wel weer eens de minderheidsmening bedeeld zijn.”

   Hahahaha goed omschreven Imre! Daarnaast vind ik het als consument fijner als ik niet gedwongen word om een stukje techniek in huis te halen. Alhoewel ik wel inzie dat de Kinect een duidelijke meerwaarde heeft.