Hoe staat het met de Xbox One verkopen in Japan? Zouden ze verbeterd zijn sinds de launch?

Dat Microsoft in Japan met hun Xbox One console geen groot succes hadden was al langer bekend. Maar in de week van 8 tot en met 14 juni blijkt pas hoe “succesvol” de Xbox One verkopen daadwerkelijk zijn. De volgende gegevens zijn samengesteld door Media Crate die game hard- en software verkopen bijhoud in Japan.

Xbox One verkopen in Japan zijn dramatisch

Zoals je ziet is het niet een heel succesvolle week in Japan, aangezien er 120 miljoen mensen wonen op alle eilanden. Maar toch laat de Microsoft console wel een zeer laag aantal zien. 100 Xbox one consoles in één week verspreid over heel Japan. Zelfs de Vita Tv heeft meer dan vijf keer zoveel verkocht met 566 stuks. Misschien moet Microsoft hun strategie in Japan maar eens herzien, of wat meer buitenlandse studio’s aantrekken voor first party titels. Wat denken jullie?

Xbox One verkopen in Japan zijn dramatisch

  • Amerikaanse producten doen het in het algemeen niet goed in Japan. Waarom zou je ook de economie van een land steunen die twee keer een atoombom op onschuldige burgers hebben gesmeten, en ook nog eens allerlei cultureel erfgoed uit je land hebben gestolen…

    Xbox One zal het NOOIT goed doen in Japan…:P Grappig dat de New 3DS LL en Wii U bovenaan staan. Go Ninty!

  • Onwijs zonde dat het x1 niet goed loopt bij onze oosterburen. De x1 heeft een aantal mooie games die oom zeker de oosterse markt aan zal spreken.