Zijn jullie klaar voor de Xbox One S!

Zoals gewoonlijk word elke generatie wel een verbeterde of compactere versie van de huidige console uitgebracht en voor de Xbox One gebeurt dit uiteraard ook. Microsoft heeft de Xbox One S aangekondigd met behulp van een leuke introductie video. De Xbox One S bevat Xbox 360 backwardscompatibility, is 40% kleiner dan zijn voorganger en bevat High Dynamic Range technologie. Daarnaast wordt het ook mogelijk om 4K video op Netflix en Amazon Video te bekijken en kijk je UHD Blu-ray films ook in prachtige 4K Ultra HD. Nog een aantal leuke features zijn de nieuwe ingebouwde voeding, een interne 2 TB hdd en een verbeterde Xbox One controller.

Xbox Live wordt ook nog meer verbeterd!

Er komen drie grote updates aan die het gebruik van Xbox Live volledig zullen veranderen. Met “Arena” zal Microsoft zich nog meer op eSports gaan richten en wordt het mogelijk om zelf en samen met vrienden toernooien te organiseren. Deze nieuwe dienst zal gebruikt kunnen worden voor registratie, spectating en uiteraard het deelnemen aan toernooien. Spellen die gebruik zullen maken van de nieuwe functie zijn bijvoorbeeld Smite, World of Tanks  en FIFA om maar een paar grote titels te noemen. “Clubs” zal er voor zorgen dat gamers groepen kunnen oprichten waarbij mensen met dezelfde interesse zich bij  elkaar kunnen aansluiten. Tot slot is er nog “Looking for Group”, een dienst waarmee je mensen kunt vinden om samen mee te spelen. Heb je bijvoorbeeld een goede tank of support nodig in een Excursion van Ubisoft’s The Division. Looking for Group helpt je hierbij.

Xbox Live Anywhere

Games die voorzien zijn van het speciale “Xbox Live Anywhere” symbool zullen maar voor een enkel platform aangeschaft dienen te worden, maar wel op verschillende platformen gespeeld kunnen worden. Koop je Gears of War 4 op Xbox One, je kan de game nu ook GRATIS op een Windows 10 PC spelen. Daarnaast zal je deze specifieke game ook crossplay in co-op kunnen spelen. Zeer goed nieuws dus.