De Xbox One krijgt een totaal vernieuwde controller

Microsoft’s Xbox One krijgt natuurlijk ook een vernieuwde controller. Totaal vernieuwd kunnen we wel zeggen, Microsoft zegt dat er 40 punten verbeterd zijn.

Nieuwe buttons

Wat meteen opvalt is het verdwijnen van de Back en Start toetsen. In plaats daarvan is er een View en een Menu button. Met de View button wordt, je raadt het al, de view veranderd. In een racegame verandert de view van bijvoorbeeld de cockpit naar boven de auto. In andere games kan de knop een andere functie hebben, bijvoorbeeld het tonen van je inventory tijdens een RPG.
De Menu button zal op de oude Start button lijken, maar afhankelijk van wat je met je Xbox doet zal de functie veranderen.

Impulse triggers

De heren en/of dames van Shacknews kregen de gelegenheid om de nieuwe controller hands-on te testen. Zij waren onder de indruk van de nieuwe Impuls triggers. De Impulse triggers geven feedback tijdens het gamen. Stel je een shooter voor, en de terugslag die een trigger geeft als je je wapen afvuurt. Dat gevoel geeft de Impulse trigger. Als je gaat racegame speelt en je remt af, krijg je ook een soort van tegendruk in de Impulse trigger – de feedback van het afremmen. Een fraaie vernieuwing. De triggers hebben verder magnetische sensoren waardoor ze nog preciezer reageren.

Vormgeving

De vorm van de controller is licht gewijzigd en Microsoft claimt dat deze vorm voor meer handen geschikt is gemaakt. Ze hebben het getest met gamers tussen de 14 en 40 jaar oud, wereldwijd. De thumbsticks hebben iets meer grip en bieden minder weerstand, waardoor ze makkelijker te bewegen zijn. De D-pad is ook verbeterd.

2x AA

In de controller vind je tenslotte twee AA batterijen die je gewoon thuis kunt vervangen. Handig!