Xbox baas Don Mattrick ziet Valve’s Steambox niet als bedreiging

Valve’s Steambox wordt geen grote concurrent van Xbox

Don Mattrick, de Xbox baas bij Microsoft, is niet bang voor de concurrentie van Valve. Valve zal binnen enkele maanden een prototype van hun Steambox hebben.

Gabe Newell van Valve ontving deze week een BAFTA award voor zijn werk in de game industrie en Mattrick was erbij. Hij heeft wel veel respect voor Newell, en geeft toe dat Valve met vernieuwende dingen bezig is. Maar volgens Mattrick is het op kleine schaal en daarom geen concurrent voor de Xbox. Wie zijn dat volgens hem dan wel? Sony, Nintendo, Apple en Google.

Ook Phil Harrison, game ontwikkelaar bij Microsoft Europa, zegt hetzelfde. “Om succes te hebben op grote schaal moet je diepe zakken met geld hebben en heel veel doorzettingsvermogen. Je moet tientallen miljoenen consoles verkopen. En er zijn niet veel bedrijven die dat waar kunnen maken.”

Over de oproep van Newell om platformen zoals Xbox Live meer open te maken kan Mattrick kort zijn: “We willen de kwaliteit van Xbox Live onder controle houden zodat het een geweldige ervaring blijft.”

Er staat ons heel wat te wachten in 2013. De Playstation 4 én de volgende Xbox natuurlijk, maar ook de Ouya en dus de Steambox van Valve. Microsoft komt wellicht eind april met nieuws over de volgende Xbox.

(Via Eurogamer)