Het laatste next-gen nieuws!

Sony behandelt Indie game developers goed. En de Xbox 720 die altijd online moet zijn gaat $500 kosten.

Microsoft is niet blij met de laatste geruchten over de next-gen Xbox. Microsoft’s eigen Adam Orth meldde dat de Xbox 720 continu online moet zijn om games te kunnen spelen. Geen probleem als je in de grote stad woont met je goede internetverbinding. Maar niet alle gamers hebben altijd een stabiele verbinding en die zijn natuurlijk niet blij. De recente problemen met SimCity en de altijd online functie in die game geeft mensen extra reden tot klagen.

Tech blogger Paul Thurrott vindt het evengoed niet terecht dat mensen al denken dat Sony hierdoor de grote winnaar zal zijn met de Playstation 4. We kunnen beter eerst wachten totdat de Xbox 720 wordt aangekondigd en wat Microsoft precies gaat doen met deze functie. De aankondiging van de Xbox 720 vindt waarschijnlijk 21 mei plaats. Thurrott verwacht een vanaf prijs van $500 en een abonnement versie voor $300. Wat het abonnement precies inhoudt is nog niet duidelijk. De Xbox 720 zou mogelijk in november al in de winkels liggen.

De Playstation 4 krijgt Indie games

Ondertussen is Sony goed bezig: er zullen meer Indie games verschijnen voor de Playstation 4. Het zijn niet langer alleen maar de grote studio’s die games kunnen maken. Op Kickstarter zijn al verschillende Indie game developers met succes aan fondsen gekomen om hun games te maken.

Indie game developer Jonathan Blow is maker van Braid voor de Xbox. Zijn volgende titel wordt The Witness en wordt exclusief verkrijgbaar op de Playstation 4. Reden? Jonathan is blij met hoe Sony hem en zijn visie behandelt en dat is blijkbaar beter dan Microsoft heeft gedaan. Sony heeft het ontwikkelen voor de PS4 ook een stuk eenvoudiger gemaakt dan voor de voorgaande versies. Ook dat heeft de drempel voor developers verlaagd.

Yannis Mallat van Ubisoft bevestigd dit in ander nieuws: het ontwikkelen voor de PS4 is veel makkelijker dan voor de PS2 en PS3. En omdat het veel meer lijkt op een PC is het overzetten ook makkelijk geworden.

(Via VG24/7 en OXM)