WRC 5 zal verschijnen op de last/current-gen consoles en PC

Na de eerste beelden van Sébastien Loeb Rally Evo hebben we nog meer Rally nieuws voor je want Bigben Interactive en Kylotonn Games presenteren met trots WRC 5. WRC 5 is de officiële videogame voor 2015 van het FIA World Rally Championship (WRC)

De WRC-spelserie slaat een nieuwe weg in met de introductie van Kylotonn en zal profiteren van nieuwe ontwikkelingstools en ervaren Europese ontwikkelaars, die talloze verrassingen in petto hebben voor fans van het spel.

Diego Sartori, Creative Director bij Kylotonn Games geeft aan:

“We vinden het geweldig om te kunnen werken aan een titel die gewijd is aan een van de meest uitdagende en spectaculairste vormen van motorsport”.

Alain Jarniou, Game Director bij Kylotonn Games voegt daaraan toe:

“Ons team van raceliefhebbers ontwikkelt nieuwe technische tools om een gloednieuwe realistische rallysimulator te kunnen bieden. Spelers en rallyfans zullen de wereld van rallygames opnieuw ontdekken met gloednieuwe stages, nieuwe spelmodi en alle officiële livery’s van 2015”.

Bigben Interactive introduceert tevens met trots Sébastien Chardonnet als een van de ambassadeurs van het spel. Sébastien is de FIA WRC 3-kampioen van 2013 die in 2015 in Monte Carlo zal promoveren naar het hoogste niveau van WRC – na in 2012 een eerste poging te hebben gewaagd in Frankrijk. Hij is vanaf het begin van het project betrokken geweest bij het concept en de planning van WRC 5.

Sébastien Chardonnet:

“Het is geweldig om Kylotonn te mogen helpen bij het maken van het beste WRC-spel ooit. Het is interessant om mijn ervaring als coureur en gamer met hun technische invalshoek te combineren om een zo realistisch mogelijk spel te maken”.

In het FIA World Rally Championship (WRC) moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. In 2015 zijn de wegen van dit epische motorsportavontuur verspreid over 14 landen, met 13 rally’s op alle soorten terrein, variërend van besneeuwde boswegen tot rotsachtige bergpassen. Bekijk hieronder de WRC 5 reveal trailer.