Wraith, het derde Evolve monster is een stealth assassin

Het heeft even geduurd maar 2K Games heeft eindelijk  het derde Evolve monster onthuld. Wraith is een alien achtig wezen met enorme blades als armen waarmee ze de hunters verwond. Samen met haar warp en stealth abilities is het een bijzonder lastig monster om op te jagen. Met de Warp Blast kan de Wraith snel korte afstanden teleporteren om vervolgens bij verschijning een area of effect blast te creëren die schade doet aan alles om haar heen. Met de Decoy ability zul je een kloon achter laten die ook aanvalt en zelf onzichtbaar wordt. Erg handig om te vluchten of juist achter een van de hunters te komen om vervolgens een krachtige surprise attack uit te voeren. Dan is er nog de Abduction ability waarmee je een van de hunters als het ware ontvoerd. Je pakt je doelwit op en neemt deze in enkele seconden een afstand mee om deze vervolgens daar achter te laten en terug te teleporteren naar de rest van de hunters. Handig om het team uit elkaar te drijven en zo hun kansen op succes te verkleinen. Als laatste is er nog Supernova, Dit zal een gebied creëren waarin de Wraith in frenzy mode zal gaan en hoge damage output kan leveren. Bij het verlaten van het gebied zal je terug keren naar normale status.

Nu klinkt dit in eerste instantie misschien allemaal erg overpowered maar vrees niet, Wraith is ter compensatie van al deze vette skills het meest fragiele monster van Evolve en laat het nu net zo zijn dat je juist dichtbij moet komen om damage te doen aan de hunters. Daarbij zal Wraith ook moeilijk te masteren zijn en zul je de abilities van Wraith slim moeten combineren om Victory op je scherm te voorschijn te laten komen.

Bekijk hier onder de reveal trailer van Wraith en gameplay footage voorzien van commentaar van een aantal matches waarin je de Wraith en de laatste 4 hunters Parnell, Cabot, Caira en Abe in actie ziet vanuit verschillende camera standpunten.

  • Ben nog steeds erg benieuwd naar de game. Monster jagen is nog nooit zo leuk geweest. Trouwens heb in previews gelezen dat er ook een soort van singleplayer modus in zit. Gelukkig 🙂