Tienduizend World of Warcraft spelers zullen met de game moeten stoppen…

World of Warcraft is een MMORPG die velen van ons ongetwijfeld wel eens hebben gespeeld. Krachtige Orcs, gniepige Goblins en natuurlijk de ridders van de Alliance zijn personages met een hele achtergrond. Blizzard Entertainment’s populaire game bestaat inmiddels al twaalf jaar en ondanks de afname van subscribers is het nog steeds een game die als maatstaaf wordt gebruikt binnen het MMORPG genre. Je game is in feite pas echt succesvol als je hetzelfde als World of Warcraft weet te bereiken. Sommige spelers zijn het hier echter niet mee eens en spelen liever de Vanilla-versie van World of Warcraft. Na de Cataclysm uitbreiding was dit helaas niet meer mogelijk via de servers van Blizzard Entertainment. Er was echter een oplossing, namelijk spelen op een privé server.

“Yesterday, we received a letter of formal notice from US and French lawyers, acting on behalf of Blizzard Entertainment, preparing to stand trial against our hosting company OVH and ourselves in less than a week now,” the announcement on Nostalrius’ homepage reads. “This means the de facto end of Nostalrius under its current form.”

Nostalrius, een van de grootste en populairste privé servers zal per 10 april niet meer beschikbaar zijn. Het team achter de privé server heeft namelijk via juristen van Blizzard Entertainment te horen gekregen dat zij al hun activiteiten zullen moeten staken. Erg jammer voor die tienduizend fans die nog altijd met plezier de Vanilla-versie van World of Warcraft wilden blijven spelen. Momenteel probeert het team achter Nostalrius Blizzard te overtuigen om de server beschikbaar te laten blijven en hebben zie hier een petitie voor gemaakt. Het zijn er waarschijnlijk niet in dat dit verhaal met een goed einde afloopt. Erg jammer, al staat Blizzard Entertainment zeker in hun recht. Wat vinden jullie hier nou van? Moet Nostalrius blijven?