Mists of Pandaria is toch minder succesvol dan verwacht.

Is World of Warcraft mogelijk stervende?

De wereld van Azeroth, wie heeft er daar nou geen avonturen beleefd? Als gepensioneerd WoW speler heb ik er in ieder geval honderden uren doorgebracht met craften, raiden, dungeons, pvp en nog veel meer. Na de Firelands patch in World of Warcraft Cataclysm verloor de game echter mijn interesse en had ik enorme last van een World of Warcraft burnout.

Toen World of Warcraft Mists of Pandaria uit werd gebracht meldde Blizzard Entertainment dat het aantal spelers van 9,1 miljoen was gestegen naar ruim 10 miljoen spelers. Een zeer positieve stijging als men na gaat dat WoW nog een van de weinige mmorpg’s is waarvoor spelers maandelijks een abonnement moeten betalen. Vandaag heeft Activision Blizzard echter aangegeven dat het spelersaantal van WoW de afgelopen maanden weer is gedaald naar 9,6 miljoen spelers. Is World of Warcraft dan eindelijk stervende? Ik hoop het eerlijk gezegd niet.

Wat kunnen we dan nog van Blizzard Entertainment verwachten? Project Titan is helaas nog steeds in mysterie gehuld, we wachten allen met smart op Starcraft 2: Heart of the Swarm en er komt ook nog een World of Warcraft film aan. Genoeg om naar uit te kijken dus.