Levelen als Pacifist in WoW

Wie deel 1 van dit experiment heeft gelezen, weet dat ik in World of Warcraft een character ga levelen zonder iets te vermoorden. 0 kills, zoals ze dat ook noemen. Wil je weten wat dit experiment inhoudt, dan verwijs ik je naar deel 1 van deze reeks.

Toen ik vorige week aan jullie vroeg welke character ik moest maken voor mijn experiment, kreeg ik reacties van mensen Irl en In-Game. Een enkeling liet me weten dat ze me alleen willen zien lijden. Bedankt daarvoor. Ik hou ook van jullie.

Character Choise

Kijk, dat het lang gaat duren weet ik, dat het best saai zal zijn weet ik ook, en als je het dom vindt, geef ik je gelijk. Maar toch ga ik het doen! Goed. De best doordachte beredeneringen waren:

‘Je charachter is tegen geweld, om dat te benadrukken en uit te stralen kunnen we er van uitgaan dat het toch cloth zal dragen, ongeacht welke character je kiest. Dus houdt dat in gedachte als je bijvoorbeeld voor Warrior of Paladin wilt gaan. Ik zou eerder kiezen voor een Pandaren, omdat zij zo lang neutraal en geweldloos hebben geleefd.’ Erg voor de hand liggend, maar waar.

‘Monnikken zijn tegen geweld en offeren ‘wordly pleasures’ op voor een hogere doel. Kies dus voor een Monk.’ Dit is niet helemaal de invulling die WoW heeft gegeven aan de Monk-class, maar ik begrijp het sentiment erachter. Check!

Nǐ hǎo, Nǚ Sēng!

It is decided: een Pandaren Monk genaamd NuSeng, een combinatie van ‘Nǚ’+’Sēng’ dat staat voor ‘vrouwelijk’ en ‘monnik’ in het Chinees. Ik heb geen idee wat ‘NuSeng’ echt betekent in het Chinees. Voor het zelfde geldt staat er nu ‘Dog Poop’.

Wat is Exploring?

NuSeng gaat in een kort filmpje laten zien hoe je als vredestrijder Experience Points kan verzamelen door ‘Exploring’. Wil je zien hoe deze dame tot stand komt en hoe ze level 2 bereikt (en wil je mij horen ratelen?), kijk dan het filmpje hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=NOT4Gq4Ydxg” width=”620″ height=”360″]

Pandaren Monk

Achteraf zullen er waarschijnlijk veel verstandigere keuzes zijn geweest voor een pacifistisch WoW-character, maar het kwaad is al geschied. En meteen loopt NuSeng tegen een dillema op. Om uit haar trainingskamp te kunnen, waar alle Pandaren starten, moet zij twee quests doen voor Master Shang Xi. Hij wil dat ik een wapen pak en zandzakken kapot sla. Zolang ik dit niet doe, kom ik niet verder. Gelukkig hoef ik nog niet te vechten met levende dingen.

Deze week staat voor mij in de teken van NuSeng tot level 10 te krijgen. Stay tuned als je getuige wilt zijn van mijn ellendige weg naar level 10 en deel je mening of tips.