World of Warcraft Experiment

Hi, Perzian hier met een vraag aan jou: Is er iets leuker dan experimenteren? Ik dacht het niet. Daarom ga ik de uitdaging aan om binnen World of Warcraft een character te levelen zonder ook maar iets te doden. Een pacifist, juist, en dat binnen een geweldadige game als WoW. Yikes!

It’s been done already!

Sommige van jullie herkennen misschien het verhaal. In 2012 is het een WoW-speler gelukt om een Tauren Druid te levelen tot level 90. Het koste meer dan 12 volledige gamedagen om deze character, Irenic, te levelen door te exploreren en door zijn proffesions te levelen. De naam Irenic betekent overigens ‘vredelievend’. Yup, weer wat geleerd!

Irenic 2

Het is dus mogelijk. Waar zit dan de uitdaging in? Ik zal het je vertellen.

Geen Dungeons, Raids of PVP

Mijn eerste uitdaging is dat ik ontzettend bloedlustig ben. Hack & Slash is zeg maar mijn ding. Een rol als healer heeft me nooit getrokken, al mijn higher level characters zijn dan ook DPS of Tanks. De uitdaging zit hem er dus in dat ik met deze character niet mee mag doen aan dungeons, raids of aan alles wat pvp is. En dat doet pijn. Geloof mij, het doet pijn.

Geen XP of loot

Mensen die WoW spelen, of andere MMORPG’s, of gewoon RPG’s of welke freaking game dan ook, weten dat je Experience Points krijgt door dingen te doden. Dit helpt je levelen, zodat je uitendelijk sterkere dingen kunt doden die meer XP geven. En dat gaat zo door. It’s the cycle of life. Levelen wordt dus moeilijker. En om maar niet te spreken over al dat mooie goud wat je van je slachtoffers kunt afpakken. *sadface*

Out of my comfort-zone

Om de uitdaging groter te maken heb ik het volgende verzonnen: Ik ga namelijk niet kiezen welke faction, race of class deze ‘vredestrijder’ krijgt. Dat doen jullie. Je hoort het goed. JIJ mag meebeslissen over welke character ik ga maken. So don’t pull any punches, say what’s on your mind. Degene met de grappigste of best onderbouwde argumenten voor een character bepaalt hoe mijn helse weg naar level 90 gaat lopen.

Oproep dus aan de WoW-community of wie dan ook. Ik geef jullie één week om te reageren op deze post hier op de site of via Twitter @_Perzian_. Daarna ga ik aan de slag met de ontvangen suggesties voor mijn character choice. En stay tuned voor mijn volgende update over een week!

For the Alliance, ehmm, of For the Horde?!