Geralt is terug en heeft een appeltje met het kwaad te schillen!

Gamescom ligt al weer een paar weken achter ons en inmiddels is iedereen een beetje bijgekomen van hun hectische ervaringen. Een spel waar we nog niet zo veel over hebben verteld is de Wither 3: Wild Hunt. Berend en ik mochten namelijk onuitgenodigd een hele gave presentatie bijwonen bij de stand van CD Projekt RED. Na wat biertjes en een paar leuke gesprekken was het tijd voor wat Witcher 3 actie! Staat Geralt zijn mannetje?

Geralt, een Witcher van het eerste uur!

Witcher 3 Wild Hunt vertelt het verhaal van meester monster doder, Geralt of Rivia. Door de keiharde training en genetische manipulatie, die Geralt al op jonge leeftijd moest ondergaan, is hij uitgegroeid tot een meester in zijn vak.. Hij is dus alles behalve een ridder in glimmend pantser of een simpele huurmoordenaar. Geralt jaagt op monsters, maar naast de mythologische wezens van de nacht zijn kwaadaardige mensen vaak ook de pineut. Geralt of Rivia is overigens volgens CD Projekt RED een van de populairste Witchers, vrij logisch dat we dit deel (wederom) met hem op avontuur kunnen.

Kersverse The Witcher 3: Wild Hunt trailer!

In het begin van de kersverse Gamescom trailer zien we hoe Geralt een jonge vrouw redt van een pijnlijke dood! Spelers zullen hier denk ik meteen denken…what cliché! Maar geloof me, niets is minder waar! Geralt is niet slecht, maar ook niet goed. Spelers zullen daarom ook keuzes kunnen maken die het verhaal op lange termijn zullen beïnvloeden in zowel positieve als negatieve zin.

https://www.youtube.com/watch?v=c0i88t0Kacs” width=”620″ height=”360″]

Omdat ons bezoek bij CD Projekt RED spontaan was waren we natuurlijk hartstikke blij dat we de geweldige veertig minuten durende presentatie toch nog konden bijwonen. Als we CD Projekt RED kunnen geloven is het gebied die zij ons tijdens de presentatie toonden al twee keer zo groot dan de volledige wereld van het voorgaande deel, Witcher 2! Volgens een van de developers is de wereld van Witcher 3 bovendien ruim zesendertig keer groter dan in Witcher 2. Hoe ze dat geflikt hebben is niet belangrijk, de versie die wij zagen was overigens een zogenaamde “pre alpha build” en deze kan nog zeker opgepoets worden. Even geduld dus, want het ziet er naar uit dat de uiteindelijke versie van de game wonderschoon wordt!

Paardje rijden en bootje varen!

Om door de gigantische wereld van The Witcher 3: Wild Hunt te navigeren heeft Geralt of Rivia een trouw paard tot zijn beschikking. Altijd handig voor een lange wandeling door de prachtige natuur van The Witcher 3: Wild Hunt. Naast zijn trouwe strijdros beschikt Geralt ook nog over een zeilbootje waarmee hij zeer snel over de map kan bewegen. Gelukkig zit er voor de luilakken onder ons ook gewoon een fast travel systeem ingebouwd en daar ben ik zelf een enorme voorstander van. Witcher 3 zit vol met sidequests en exploratie. Spelers worden daarom ook beloond voor het onderzoeken van geheimzinnige grotten, donkere bossen en besneeuwde bergtoppen. Het “Dynamic weather system”zorgt er ook nog eens voor dat kalme riviertjes in een oogwenk veranderen in woeste rivieren!

Wij hebben in ieder geval geweldig van de presentatie genoten en kunnen niet wachten om de game in alle rust op de bank of achter een pc grijs te spelen. Mijn naam is Geralt of Rivia en ik ben een Witcher!

  • Imre_S

    Heb het eerste boek van Der Hexxer/The Witcher ook gelezen. Erg cool, al was dat vooral een boek met sprookjes die soort van anders werden verteld.

  • Heb hem al gepreordert! Can’t wait