Wat hebben gamers nou aan Windows 10?

Onlangs heeft Microsoft hun nieuwste besturingssysteem uitgebracht onder de naam Windows 10 en deze wordt inmiddels al door heel wat mensen gebruikt. Iets wat de meeste standaard gebruikers echter niet weten is dat Windows 10 perfect gebruikt kan worden in combinatie met de Xbox One. Als gamers is dit dus een functionaliteit waar we graag meer over wilden weten. Op naar de exclusieve Windows 10 Xbox One Compatibiliteit presentatie in de business booth van Microsoft.

Windows 10 gamescom

Screenshots maken en een handige DVR functie.

Stel dat je een geweldig potje Hearthstone op je Windows 10 PC aan het spelen bent en je wilt dit eigenlijk aan je vrienden laten zien, omdat ze zonder videobeelden moeilijk zijn te overtuigen van jou geniale tactieken. Geen probleem! Met de simpele sneltoets “Windows + G” open je namelijk een speciaal menu waarmee je zowel screenshots kan maken, als videobeelden kan opnemen met de handige DVR functie die we ook al van de Xbox One kennen. De DVR software biedt gebruikers daarnaast ook nog opties om de beelden te trimmen of via social media te delen. Iets wat tegenwoordig nogal belangrijk is voor een heleboel mensen.

Nog een geweldige functie van Windows 10 is dat je spellen vanaf een Xbox One kan streamen, zodat je deze op je Windows 10 PC kan spelen.

Dankzij de Xbox app sta je in direct contact met je console en heb je meteen toegang tot je vrienden en achievements. Nog een geweldige functie is dat partychat het ook gewoon doet. Of je nou een PC game aan het spelen bent, of aan het surfen bent, je kan ten alle tijden met je maatjes chatten terwijl zij bijvoorbeeld op Xbox One aan het gamen zijn. Ideaal als je geen tijd hebt om mee te doen maar wel met ze wilt kunnen kletsen. Volgens de Microsoft vertegenwoordiger zal Gigantic, de shooter MOBA van Motiga, bijvoorbeeld cross-platform play ondersteunen zodat je samen met je console vrienden kan spelen. Een speciale matchmaking filter moet er voor zorgen dat je kan aangeven of je wel of niet tegen spelers met een toetsenbord en muis wilt spelen. James Phinney, Creative Director van Gigantic wou hier echter niet veel over kwijt en zei tijdens ons interview bij Motiga dat ze nog bezig waren om deze functie te optimaliseren. Vreemd dat Microsoft dit dus in dit vroege stadium al claimde. Toch is het natuurlijk goed nieuws, want samen gamen met PC spelers is altijd al iets geweest waar zeker interesse voor is.

Nog een geweldige functie van Windows 10 is dat je spellen vanaf een Xbox One kan streamen, zodat je deze op je Windows 10 PC kan spelen. Ja, dat lezen jullie goed! De console zorgt er voor dat de game draait en door een controller op je PC, tablet of notebook aan te sluiten kan je in realtime elk Xbox One spel op een apparaat met Windows 10 spelen. Bovendien hoeft dit geen beestachtige machine te zijn, omdat de console al het zware werk verricht. Een goede internet verbinding is natuurlijk wel vereist. Tot slot zullen alle Xbox One accessoires ook gewoon op Windows 10 werken en ondersteunt het besturingssysteem ook verschillende arcade fightsticks. Handig als je bijvoorbeeld Killer Instinct of Mortal Kombat X wilt spelen. Gamers gaan dus zeker een leuke tijd tegemoet dankzij Windows 10.

Windows 10 is zeker de moeite waard!

Mocht je een gamer zijn en nog niet zeker weten of je de Windows 10 upgrade moet uitvoeren? Geef Windows 10 dan zeker een kans, het nieuwe besturingssysteem heeft gamers zo veel te bieden en Microsoft kennende zal dit alleen maar meer worden. De presentatie was helaas vrij kort, dus hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie. Voor meer informatie kunnen jullie nog een kijkje nemen naar dit artikel waarin wat meer verteld wordt over de Xbox One functies die Microsoft gaat uitbrengen. Ik ben in ieder geval overtuigd.