Externe SSD, een geweldige oplossing!

Naast gaming staat de jaarlijkse Gamescom beurs natuurlijk ook in het teken van hardware. Reden genoeg om bij Western Digital langs te gaan voor een presentatie van een aantal van hun nieuwe producten. Als grafisch vormgever, illustrator en fotograaf is een compacte externe SSD een geweldige oplossing om grote bestanden mee te nemen. Wat had Western Digital voor ons in petto?

Western Digital My Passport SSD 1 TB

Solid State Drives (SSD) zijn enorm handige apparaten om in je bezit te hebben. Naast het feit dat SSD’s geen bewegende onderdelen bevatten zijn er namelijk nog veel meer voordelen te vinden. Ten eerste verbruiken ze veel minder energie en kunnen ze razendsnel data wegschrijven en lezen. Op het gebied van gaming zorgen ze er voor dat grote maps bijvoorbeeld een stuk sneller ingeladen zullen worden. De nieuwste My Passport SSD van Western Digital bevat bovendien een aantal indrukwekkende specificaties. Ten eerste heb je als gebruiker bij het duurste model maar liefst 1 TB aan opslagruimte tot je beschikking en kun je met 515 MB per seconde data wegschrijven. Iets wat met een externe SSD niet eerder mogelijk was. De My Passport SSS 1 TB is hiermee vier keer sneller dan een externe Hard Disc Drive (HDD). Deze SSD is overigens uitgerust met een USB 3.1 tweede generatie interface en een USB-C interface.

De My Passport SSD 1TB ziet er geweldig uit en heeft een futuristisch en stijlvol design. Daarnaast is deze externe SSD super compact en past deze met veel gemak in je broekzak. De combinatie van zwart en zilver werkt ook perfect.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • Opslagcapaciteit: 1 TB
  • Interface: USB-C USB 3.1
  • Lezen: 515 MB per seconde
  • Kleur: Zwart-zilver

Western Digital

SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240 GB

De SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240GB is een externe SSD met een opslagcapaciteit van maar liefst 240 GB. Daarbij heeft de SSD een leessnelheid van 415 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 340 MB per seconde. De harde schijf is bovendien bestand tegen extreme temperaturen van tussen de -20 en +70 graden Celsius en heeft een “shock resistant” solid state kern. De SanDisk Extreme 500 Portable SSD beschermt je belangrijke data dankzij de 128 bit AES-encryptie. Een SSD die je dus met trots overal mee naartoe kunt nemen.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • Opslagcapaciteit: 240 GB
  • Interfaces: USB 3.0, USB 2.0
  • Lezen: 415 MB per seconde
  • Kleur: Zwart

SanDisk

Western Digital was zo vriendelijk om ons een SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240 GB mee te geven. We zullen deze dus de komende weken uitgebreid testen.