Watch Dogs vestigt record in Game-industrie

Meest succesvolle lancering ooit voor Ubisoft

Vandaag kondigt Ubisoft aan dat Watch Dogs, in de eerste verkoopweek, meer dan vier miljoen keer doorverkocht is. Hiermee is Watch Dogs de bestverkopende nieuwe IP in de game-industrie, de meest succesvolle game ooit van Ubisoft in de eerste verkoopweek en de bestverkopende game in Nederland in diezelfde periode.

“Met zo’n sterke omzetontwikkeling en alle positieve feedback van gamers, heeft Watch Dogs zichzelf gepositioneerd als de must-have game van dit moment”, aldus Marcel Keij, Marketing Director bij Ubisoft. “We zijn enorm trots op deze prestatie en zijn ervan overtuigd dat het Watch Dogs-merk een mooie toekomst heeft.”

De lancering van Watch Dogs op consoles en Windows PC ging samen met de release van de gratis companion app; ctOS Mobile. De app laat gamers altijd en overal verbinden met het Watch Dogs-universum. Het is ontworpen om dual-screen gameplay te faciliteren, maar ook om losstaand van de game te genieten. ctOS Mobile is al door meer dan één miljoen mensen gedownload**. Watch Dogs verschijnt ook voor de Wii U™ in de herfst van 2014.

Over Watch Dogs:

Watch Dogs vindt plaats in Chicago en plaatst spelers in de schoenen van Aiden Pearce, een briljante hacker wiens crimineel verleden tot een gewelddadig familietragedie leidde. Spelers hacken Chicago’s centrale besturingssysteem (ctOS), wat de infrastructuur (beveiligingscamera’s, stoplichten, openbaar vervoer en meer) van de stad aanstuurt en informatie over de inwoners beheert. De game gebruikt de nieuwe Disrupt-engine om de spelwereld zo realistisch mogelijk tot leven te brengen.