Watch-Dogs-Logo

Heeft Ubisoft met Watch Dogs goud in handen?

In Watch Dogs ben jij Aiden Pearce. Pearce is een hacker die met zijn smartphone verschillende doelen kan hacken om hem te helpen een paar rekeningen vereffenen. Tijdens Gamescom werd ik uitgenodigd om even bij Ubisoft Watch Dogs te komen bekijken. Ik kon de game helaas niet zelf spelen maar om de game met mijn eigen ogen eindelijk in actie te zien was al een hele belevenis.

WatchDogs.1.0

Aiden de held

Watch Dogs speelt zich af in de stad Chicago. De stad is helemaal na gemaakt en zal verschillende bekende plekken van de stad bevatten. Als Aiden Pearce heb je verschillende mogelijkheden. Zo moest Aiden een code bemachtigen in een pakhuis die bewaakt wordt door bewakers. Dan heb je een keuze, ga je voor stealthy en laat je je niet zien en glipt overal tussendoor of schiet je iedereen neer. Iedereen neerschieten raad ik trouwens wel af omdat de bewakers niet echt makkelijk neer te krijgen zijn. De speler kan als Aiden natuurlijk van alles hacken. Als je toch in een gevecht terecht komt kun je bijvoorbeeld een heftruck hacken waar pallets opstaan die de bewakers gebruiken als beschutting. Erg handig maar er is nog meer, zo kun je eventueel de bewakers ook afleiden door deuren open te maken.

Hoe moet je hacken? Erg makkelijk, je richt de camera naar een optie die je wil hacken en drukt op een knop. Als je door het hacken het je doel heb gevonden verschijnt die op je minimap. Je zal dus makkelijk je doel vinden en kunt deze dan gaan uitschakelen. Je hoeft als speler natuurlijk niet meteen naar je doel toe want er valt van alles te doen in de wereld van Watch Dogs. Zo kun je verschillende criminele activiteiten stoppen. Zo liet Ubisoft mij zien dat er ergens in de stad een overval plaatsvond. Als Aiden heb je dan de keus, stop je de crimineel of ga je door met je eigen zaken. Ik zag hoe Aiden de overvaller van achter besloop op hem te stoppen.

WatchDogs.2.0

Rijen, rijen, rijen in een wagentje

De Ubisoft Dev wilde ons het centrum van Chicago laten zien en hoe kom je daar het snelst? Precies door een auto te pakken. Het rijden ging, zoals ik zag, erg soepel. Naast auto’s zijn er andere verschillende voertuigen waar je uit kan kiezen zoals motoren en boten. Helikopters en vliegtuigen zitten er niet in omdat Ubisoft al eerder aangaf dat deze voertuigen niet bij het sfeertje van een game als Watch Dogs horen.
Tijdens de rit naar de stad nam Aiden een paar voetgangers mee op zijn motorkap. Niet echt handig volgens de Dev want je verliest zo de sympathie van de eventuele medestanders en het publiek. Leuk om te melden is dat er verschillende spullen in een auto te vinden zijn als je ze jat. Zo kwam Pearce aan geld, explosieven en meer. Eindelijk komen we aan in de stad en het ziet er erg goed uit. De Dev wilde ons meteen het hoogste gebouw van Chicago laten zien. De sfeer in de stad is grimmig te noemen. Dit is natuurlijk wel iets waar Chicago om bekend staat. Gelukkig heeft Pearce zijn hack skills en kan hij het gevaar van ver zien aankomen.

WatchDogs.3.0

The Hunter Becomes the Hunted

Het kan in de game zo maar voorkomen dat je opeens een melding krijgt dat je door een andere speler wordt gehackt, dit gebeurde ook tijdens onze playthrough en zal fungeren als de multiplayer modus in de game. Als je wordt gehackt verschijnt er een gebied op je minimap waarin de hacker, die jou nu aanvalt, zich bevind. In het gebied moet je goed kijken naar personen die zich verdacht gedragen. Je aanvaller is trouwens geen tweede Pearce want dat zal wel heel makkelijk zijn om deze op te sporen. Na een tijdje zoeken komen we een vrouwtje tegen die zich nogal erg raar gedraagt en opeens weg begint te rennen. Er achter aan maar want als hij/zij ontsnapt verdient ze ook nog eens exp en dat willen we niet hebben. Na een wilde achtervolging geven we de vrouw twee goeie tikken en ligt ze op de grond. Missie geslaagd. Dit soort hack-aanvallen kunnen altijd plaats vinden terwijl je Watch Dogs speelt dus wees alert. Nu was het onze beurt om iemand te hacken. Het hacken duurt wel even en in die tijd moet je, zoals hierboven beschreven, je zo onopvallend gedragen. Wat onze doel deed was heel slim. Hij begon de schieten zodat iedereen begon te rennen en de Dev zei tegen ons dat hij mee rende om ze onopvallend te gedragen. Na een tijdje achter een auto te hebben gescholen was de hack compleet en moesten we vluchten. Dichtbij ons stond een auto en daarmee reden we uit het gebied van de hacker en kregen we exp wat erg handig kan zijn.

Ik heb gewoon één conclusie: Watch Dogs is een titel die je in de gaten moet houden.