Warhammer: The End Times – Vermintide is aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One en PC

Warhammer: The end Time – Vermintide is aangekondigd door Fatshark en Games Workshop. Het gaat hier over een downloadbare co-op first person shooter en melee combat adventure game. Jazeker, dat is de volledige beschrijving. De game speelt zich af in het Warhammer Fantasy universum tijdens “The End Times”. Dit is een cataclysmische oorlog die het einde van het Warhammer universum zou aankondigen volgens en profetie.

In het spel is er een aanval aan de gang op de stad Ubersreik door de Skaven. Dit zijn een ras van rat-achtige mensen die als een plaag over de stad heen trekken. Jij speelt met een van vijf verschillende personage’s, die elk zijn of haar eigen specialiteiten, uitrusting en speel stijl heeft, om de stad te verdedigen en de Skaven terug te drijven. Deze personage’s moeten met elkaar samen werken om te overleven in een aantal verschillende omgevingen.

“Combining gritty combat with cooperative multiplayer action, Vermintide will provide the player with a completely new perspective of the Warhammer Fantasy universe, through the eyes of the heroes they play. Staying true to the fantasy lore, with familiar foes and locations, we look forward to winning the hearts of enthusiasts and newcomers with this new take on the Warhammer story” alsdus Martin Wahlund, CEO van Fatshark.

De game staat gepland voor een release in de tweede helft van 2015 en beloofd een genot te worden voor Warhammer fans en co-op gamers. Bekijk hieronder de trailer die Fatshark en Games Workshop hebben uitgebracht.