Samen met vrienden op oorlogstocht in WarFriends!

Normaal gesproken richten wij ons absoluut niet op mobile games, maar tijdens Gamescom heb ik een tweetal mobiele games uitgeprobeerd die ik toch graag even in het zonnetje zou willen zetten. WarFriends van de Tsjechische indie studio About Fun is een vermakelijke game waarin je het alleen of met vrienden op kan nemen tegen een vijandig leger. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

WarFriends ingame Warfriends

Kies je wapen en ga aan de slag met WarFriends.

WarFriends is gemaakt door dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor Mega Dead Pixel, een indie game die een aantal awards in de wacht wist te slepen dankzij de leuke gameplay en komische graphics. WarFriends is echter niet met de game te vergelijken en kan het best omschreven worden als een real-time deathmatch multiplayer game. Verwacht daarom ook geen verhaal in WarFriends. Alles draait simpelweg om knallen en dikke explosies.

Simpele gameplay die erg vermakelijk is!

Het leuke van een game als WarFriends is dat deze erg simpel is en dus voor een groot aantal verschillende soorten spelers vrij makkelijk te leren is. In WarFriends neem je het op tegen vrienden of random online spelers en maak je gebruik van verschillende units. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten troepen, tanks, helikopters en drones beschikbaar die voor jou vechten. Zelf doe je ook mee aan het gevecht en is het de bedoeling om vanuit dekking zo veel mogelijk vijandelijke troepen uit te schakelen. Hier verdien je resources mee die je in ruil weer kan gebruiken om je eigen troepen op te roepen. Vrij simpel dus.

In WarFriends neem je het op tegen vrienden of random online spelers en maak je gebruik van verschillende units.

Warcards zijn speciale kaarten die je tijdens het spelen verzameld. Deze kaarten zet je ook in door resources te gebruiken en komen in vele verschillende varianten. Ze zorgen voornamelijk voor speciale perks die jou troepen bijvoorbeeld sterker maken. Door het gebruik van een Warcard goed te timen kan je maar zo een verliezende match omdraaien naar een overwinning. Om wapens te gebruiken selecteer je eerst een wapen en tik je vervolgens op de locatie van de vijand. Door juist je vinger op het beeld in te houden kan je met de Sniper Rifle inzoomen om headshots te maken. Een leuke extra die enorm goed werkt.

Naast de deathmatch multiplayer modus is er nog een andere modus beschikbaar. De zogenaamde “Warpath” modus laat je het opnemen tegen meerdere golven vijanden en deze modus kan je ook in co-op spelen. Daarnaast kan je ook squads vormen met vrienden die de game spelen. WarFriends bevat ook nog eens een heleboel cosmetische items waarmee je jouw personage volledig kan aanpassen. Er zijn verschillende soorten headgear, accessoires en skins beschikbaar, wat af en toe voor de meest hilarische combinaties kan zorgen. WarFriends is zeker een vermakelijke game die je met veel plezier onderweg of op de bank kan spelen.

WarFriends squad

Stoere personages in een super deformed jasje!

Grafisch heeft de game een soort “Super Deformed” stijl waarbij personages grote hoofden en kleine lichaampjes hebben. Iets wat je misschien wel kent uit Japanse anime, games en manga. De stijl werkt erg goed en ondanks het feit dat WarFriends een mobile game is ziet het er verder erg verzorgd uit. De ontploffingen zijn cartoony en de game bevat kleine subtiele details. Rondvliegende kogelhulzen om er maar eentje te noemen. About Fun heeft zeker liefde in hun spel gestopt en dat is erg noemenswaardig.

WarFriends is leuk tijdverdrijf.

Als je ongeduldig op een afspraak aan het wachten bent, onderweg bent naar huis in een overvolle trein of gewoonweg niets te doen hebt, WarFriends is jouw nieuwe beste vriend. De matches in WarFriends zijn kort maar krachtig en zeer geschikt om even snel te spelen. De gameplay is heel erg makkelijk te leren en voor je het weet ben je als een rasechte soldaat tegenstanders aan het uitschakelen. Daarnaast ziet de game er ook nog eens heel erg leuk uit. Op zoek naar een vermakelijke game die je met gemak weer neer kan leggen? WarFriends is mogelijk precies wat jij zoekt.