Achievements zijn voor mij belangrijk.

Iedereen vind het wel leuk om het bekende geluidje te horen.

In mijn omgeving wordt ik ook wel een achievement hoer genoemd. Ik zou op mijn grafsteen de totale Achievement score hebben staan waarmee ik geëindigd ben zeggen mijn vrienden en kennissen. Als ik een achievement geluidje hoor schijn ik ” fap fap ” te doen zeggen mijn vrienden. Neh dat gaat me toch net iets te ver. Waarom achievements voor mij belangrijk zijn in een game? Makkelijk, meerdere gameplay uren en uitdagingen. Ik geef een voorbeeld van de game van het jaar 2012 voor mij, Dishonored. Je kan de game meerdere keren uitspelen door de achievements die er in zitten. Je speelt de game 1x uit waarin je helemaal lost gaat en dat kost je ongeveer 12 uur. Kan zijn dat ik er naast zit. Wil je nog een achievement halen waarin je niet gezien wil worden en niemand vermoord kost je nog eens een extra paar uur omdat je echt moet sneaken. Achievements bepalen soms de houdbaarheid van een game.

Waarom-ben-ik-een-Achievementhoer

Ik heb het dus niet over games zoals Avatar (Anime) Daar kun je in drie luttele minuten 1000 achievement punten scoren. Dat soort scores doe ik niet aan want dan doe je het er gewoon om. Ik heb wel eens een Disney game gekocht hoor omdat ik er echt benieuwd naar was en het leverde best wel een leuke gameplay ervaring op. De achievement punten vlogen me toen wel om de oren maar ik deed het er niet om. Als een game in mijn Xbox 360 gaat ga ik niet meteen de Achievement lijst bekijken, ik speel de game en als je dan op een gegeven moment het “bliepje” hoort als je een achievement gehaald hebt dan wordt ik erg blij. Na dat ik een game uitgespeeld heb ga ik de lijst bekijken en dan ga ik ook echt proberen de volle 1000 score halen, wat me tot nu toe met drie games is gelukt. Waarom lukt het me niet om de volle 1000 te halen? Soms mis je een boekje of een scroll waar je in de gehele game er 100 van moet verzamelen en dan heb ik de puf gewoon niet om de gehele game weer helemaal uit te spelen.

Waar ik zelf een hekel aan heb zijn online-achievements. Ik ben eigenlijk de enigste, als ik het goed heb, binnen het kijk-online team die liever offline speelt dan online en ik baal als ik een game wil aanschaffen waar 60% van de achievements, online-achievements zijn. Online-achievements zijn voor mij niet te halen omdat ik ook vaak met de site bezig ben. Mocht ik eindelijk keer een game willen spelen dan wil ik mijn singleplayer game gaan uitspelen. Na het uitspelen ga ik eens online kijken en dan zijn de meeste games online alweer dood of iedereen is prestige of level 100 en ik leg dan binnen een minuut het loodje en daar wordt Berend niet vrolijk van.

Waarom-ben-ik-een-Achievementhoer

Mijn missie voor 2013 is om op de 100.000 Achievement score te komen. Dit zal niet al te lang duren aangezien ik nu op 99.785 zit. De nieuwe Xbox wordt dit jaar waarschijnlijk aangekondigd en ik hoop dat Micrsoft de Achievements punten systeem ook in hun nieuwe console propt. Wat er ook gebeurd. Achievements zijn voor mij niet meer weg te denken uit games.