Volgens de berichten zullen de Xbox en Playstation 4 in maart worden onthuld en dat is ruim voor de E3 gamebeurs.

Zowel Microsoft als Sony zijn van plan om speciale persconferenties te houden in de stijl van Apple.

Er gaan geruchten dat deze persconferenties gehouden worden rond de Game Developers Conference in maart en dat is ruim voor de E3 die in juni plaats vindt. De E3 is de grootste beurs in de game industrie, maar beide bedrijven willen zoveel mogelijk aandacht voor hun nieuwe systemen.

Volgens analist Colin Sebastian zal de prijs van beide systemen zo tussen de $350 en $400. Hij verwacht dat zowel de kostprijs voor de producent als de introductieprijzen voor de consument lager zullen liggen dan bij de vorige consoles. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Sebastian voegde verder toe dat de systemen vermoedelijk worden opgebouwd van de modernste PC componenten, dat voice controls en motion sensing verbeterd zullen zijn en dat de consoles een breed scala aan multimedia mogelijkheden hebben.

En terwijl Sony Home Entertainment VP Hiroshi Sakamoto heeft aangegeven dat de Playstation 4 voor de E3 zal worden aangekondigd, denkt Sebastian dat de daadwerkelijke verschijningsdatum nog wel later dan november kan zijn vanwege “vroege productieproblemen”. De Xbox 720 wordt wel verwacht in november.