De nieuwste Sherlock Holmes-game is alweer de achtste game in de serie

Bigben Interactive kondigt met trots de ondertekening aan van een publicatiecontract met Frogwares studio, de makers van de onderzoek/ adventuur op basis van de beroemde Sherlock Holmes. De achtste Sherlock Holmes-game in de serie wordt uitgebracht in 2016.

De Sherlock Holmes-serie van Frogwares, die in eerste instantie alleen verkrijgbaar was voor de pc, heeft haar reputatie stapsgewijs opgebouwd met zeven games die steeds ambitieuzer werden. De laatste drie games werden tevens ontwikkeld voor consoles, en werden goed ontvangen door fans. Sinds de release van de licentie zijn er wereldwijd meer dan vijf miljoen games verkocht.

Alain Falc, CEO van Bigben Group geeft aan:

“We zijn erg tevreden over deze samenwerking. We zullen Frogwares voorzien van een geweldige distributie en maximale publiciteit voor de Sherlock Holmes-serie”.

“We vinden het geweldig om samen met Bigben te werken aan de ontwikkeling van een nieuw Sherlock Holmes-spel. We kijken ernaar uit om deze samenwerking de komende maanden tot bloei te laten komen en te profiteren van de ontstane dynamiek. Ondertussen willen we boeiende content blijven maken voor elke gamer die de Sherlock Holmes in zich willen uitdagen”, verklaart Waël Amr, CEO van Frogwares studio.

Benoît Clerc, hoofd van de software-afdeling van Bigben Group vult aan:

“We hebben de reacties en behoeften van de fans geanalyseerd. Om aan hun eisen te voldoen, hebben we de ambitie om dit nieuwe spel naar een veel hoger te tillen dan haar voorgangers. We willen elke adventure-fan een titel van uitzonderlijke kwaliteit bieden, die zal uitgroeien tot een benchmark in de geschiedenis van dit genre”.

Bekijk hieronder de trailer van de laatste Sherlock Holmes-game die tot nu toe is verschenen genaamd Sherlock Holmes: Crimes & Punishments.