Populaire stripfiguren als drijfveer voor games

Superhelden zoals Superman en Batman worden gevormd door cultuur en entertainment vormen zoals stripboeken, animatieprogramma’s, televisieseries en films. Een groot voordeel voor met name videospel ontwikkelaars en producenten is dat ze kunnen voortborduren op het publiek dat in een eerder stadium bereikt is, en vervolgens strategieën kunnen ontwikkelen om de populariteit van deze superhelden verder te vergroten. Hier zijn twee andere voorbeelden van superhelden die dit proces hebben doorlopen, en de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd in videogame-formaat.

Batman Arkham Knight header populaire stripfiguren Captain America

Maak kennis met Iron Man!

Iron Man is een karakter dat oorspronkelijk in de jaren 60 is gecreëerd als stripfiguur en vervolgens is getransformeerd tot animatieserie en film door de Hollywood studio Paramount Pictures. Dit is een strategie die eerder is toegepast op Superman, Captain America en Batman, die deel uitmaakten van een serie superhelden die werden gecreëerd in de periode tussen 1930 en 1950, ook wel de ‘golden age of comic books’ genoemd.

Het eigenaardige karakter van het Tony Stark, ook wel bekend om zijn extreme aantrekkingskracht tot vrouwen, en als technisch wonderkind, die al snel een groot vermogen opbouwt met zijn bedrijf en de creatie van zijn op maat gemaakt Iron-Man kostuum, werd een grote kaskraker in de bioscopen. Met een franchise van 3 films die elkaar een rap tempo opvolgden werd zijn karakter steeds meer ontwikkeld aan de hand van zijn karakteristieke kenmerken, actie en humor. Als een gevolg van de populariteit werd Iron Man ook uitgebracht in spel formaat, op verschillende spelcomputersystemen, en zelfs op populaire websites zoals OnlineCasinosNederland.

Populaire Stripfiguren

Captain America, de held van Westen…

Zoals eerder vermeld behoort Captain America tot de eerste generatie superhelden. Hij werd al in de jaren 40 geïntroduceerd aan het Amerikaanse filmpubliek, in een serie van vijftien korte films. Later, in 1979, werden 2 televisiefilms geproduceerd over Captain America, waarin de Amerikaanse acteur Reb Brown de hoofdrol vervulde. Vervolgens werd Captain America door diverse gastrollen in populaire series en films zoals Spiderman, X-men en The Avengers bekend bij het grote publiek. In tegenstelling tot Batman en Spiderman, werd de eerste Captain America film, geproduceerd door een Hollywood film studio, pas uitgebracht in 2011. Sega anticipeerde direct op deze film en bracht de succesvolle game Captain America: Super Soldier uit voor de Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Xbox360, and Nintendo 3DS. Hoewel het spel verschillend werd beoordeeld door gebruikers, zowel positief als negatief, werd vooral het veelzijdige schild van Captain America in het spel bovenal geprezen, om aanvallen van vijanden te verdedigen en om zelf de aanval te zoeken.

Terwijl een nieuwe Captain America werd gelanceerd in 2014, en een volgende film momenteel in productie is waarin Captain America strijdt tegen Iron Man is het wachten op een nieuwe Captain America game. Eén ding is zeker: de populariteit van beide superhelden zal blijven groeien en er zijn nog zoveel andere helden die een succesvolle game verdienen. Tot nu toe is Batman uit de Arkham serie van Rocksteady mogelijk wel het populairste personage waarin een superheld de hoofdrol speelt.