Voor een horror game is The Train vooral verwarrend.

Het is tijd voor een nieuwe Schrikken met Kijk-Online. Na wat bekendere titels als Slenderman en Outlast besloot PerziaN eens heel eigenzinnig een game te spelen waar we nog niet veel over gehoord hebben. Dit weekend staan we dus even stil bij een Russische game ontwikkeld door Serge Noskov, die in de indie wereld ook wel bekend is met zijn prachtige game The Light. Waarom deze game? Haar vraag was juist: waarom zou je nou NIET een indie horror game uit Rusland spelen? Al haar instincten zeiden dat ze deze game op zijn minst moest proberen.

The Train ziet er erg realistisch uit en het gebruik van licht, grauwe kleuren, klassieke muziek, gekraak en piepgeluiden bezorgt je als speler een interessante mengeling van gevoelens. Op sommige momenten denk je dat je gek geworden bent. Hoewel de game weinig uitleg biedt en de gesproken teksten in het Russisch zijn, is de game vrij rechttoe rechtaan. Met hier en daar en paar leuke schrikmomenten. Wel moet je even verder kijken dan de slecht vertaalde aanwijzingen in het Engels en moet je niet gefrustreerd raken van de steeds wisselende omgevingen. Soms heb je namelijk geen idee in welke situatie je terecht komt en wat je moet doen. Gecombineerd met nare geluiden en het geluid van spelende kinderen heb je een goede formule om iemand helemaal zenuwachtig te maken.

Ragemomenten van PerziaN

Wanneer je een video bekijkt met PerziaN dan kun je een paar ragemomenten en wat sarcasme verwachten, met deze week een extra vleugje verwarring. Wil je zelf het effect van deze game op de speler zien, wil je zien hoe PerziaN langzaam aan ‘mental’ wordt en zonder enige reden een boek met zich mee sleurt door de helft van de game, bekijk dan hieronder de video van The Train.

https://www.youtube.com/watch?v=QQ5clAw1eGQ” width=”620″ height=”360″]

  • Grayfoxz

    Crrepy creepy creepy stuff… daaaamn…. :O