Deze week zijn we terug met een hele bekende game. Dus sit back and relax en kijk hoe PerziaN het deze week afbrengt in weer een nieuwe Schrikken met Kijk-Online video!

Zondagavond brengt weer een nieuwe Schrikken met Kijk-Online met zich mee. Deze week zijn we terug met een game die iedere horror fan moet kennen, namelijk Resident Evil 4. Om specifieker te zijn: Resident Evil 4 Ultimate HD Edition voor op de pc. Hoog tijd dus om er met 60 frames per seconde in te duiken.

In Resident Evil 4 speel jij Special Agent Leon S. Kennedy die naar Spanje is gestuurd voor een missie. Namelijk, het redden van Ashley Graham, de dochter van de president van de Verenigde Staten. Tijdens je zoektocht kom je terecht in een dorp waar de bewoners niet helemaal blij zijn met je aanwezigheid. Verder lijkt er iets vreemds aan de hand te zijn met deze dorpelingen, ze lijken namelijk wel geïnfecteerd te zijn met iets onbekends. Kortom, ik noem het maar een ‘work related trip from hell’.

Zo op het eerste gezicht heeft Resident Evil 4 alle ingrediënten om een geweldige horror game te zijn. Toen ik besloot deze game op te nemen voor Schrikken met Kijk-Online was ik om een paar redenen helemaal psyched. Ten eerste, Resident Evil is een horror game, duh! Ten tweede, ik hou van alles wat met zombies of geïnfecteerden te maken heeft, zowel zombiefilms, -series en -games, duh! Resident Evil, de film uit 2002, was een van mijn favoriete films ooit en ik was uiteraard gek van Rain (gespeeld door Michelle Rodriquez). Ik moest de game proberen. En ik zou uiteraard mezelf niet zijn als ik niet tientallen keren zou dood gaan in deze game. Dus wil je reactie zien tijdens het spelen van Resident Evil 4 en wil je zien hoe ik keer op keer dood ga, zelfs op Easy mode? Bekijk dan hier de video. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=09w04zXySW8″ width=”620″ height=”360″]

 • Nino

  Het is na vijf minuten al duidelijk dat je nog nooit een Resident Evil game hebt gespeeld. Dit is een survival horror game, geen Call of Duty…

  Tip 1: bespaar je ammunitie
  Tip 2: gebruik je knife om vijanden in hun benen te slicen zodat ze vallen en maak ze dan af.
  Tip 3: als je al een gun gebruikt…schiet ze dan ALTIJD in hun hoofd of desnoods in hun benen…gebruik ook vaker je “melee” aanval…
  Tip 4: gebruik de typmachines om te saven (de “S” op je map)
  Tip 5: gebruik “first aid spray” om te healen of the “herbs” die je vindt…
  Tip 6: bewaar je shotgun kogels juist voor de sterkere vijanden of groepen vijanden, niet losse vijanden…

  Er zijn verder niet echt zombies, maar juist nog ergere wezens…zombies rennen niet, deze geïnfecteerden wel…wacht maar tot je ziet waarmee ze besmet zijn! En wacht maar tot je de brutere monsters tegen komt…

  Resident Evil 4 is niet voor niets een van de beste delen uit de serie en heeft in 2005 talloze “Game of the Year” awards gewonnen. Shinji Mikami is een legende…en “The Evil Within” beloofd een van zijn engste games ooit te worden! 😀

  • Grayfoxz

   Een woord…. Amen!

   • Nino

    Praisseeee the lawdy lawddddd! 😀

 • Nino

  Sinds wanneer passen “rifle bullets” in een shotgun Atusa? De verschillende kleuren herbs kan je overigens combineren om krachtigere healing herbs te maken…verder kan je jouw huidige wapens ook sterker maken door ze te tunen.

  Je hebt binnen 6 seconden de ammunitie van je nieuwe wapen verspilt…en 10.000 van je hard verdiende centjes. Ik ga stukkkkkk. Hilarische video! +10

 • Nino

  Lolzzzzz je speelt op easyyyy, denk je nou echt dat je normaal zo veel ammunitie vindt…je had bijvoorbeeld nog super veel TMP kogels…een first aid spray…en zoveeel shotgun kogels die je grotendeels maar in het rond schoot…normaliter moet je namelijk super zuinig zijn met je kogels! You’re sooooo funny!

  Tip: shotgun is close/mid range wapen. Je doet meer schade als je ze wat dichterbij laat komen want dan kan je meteen drie of meer met een schot kapot knallen.

  Ik bespeurde overigens toch best wel angst bij je! 😛

 • PerziaN

  Omg Nino, je spamt! Maar fijn dat je besloot hier drie berichten aan te wijden nadat ik de game het hele weekend al gespeeld heb. Hier ben ik allemaal ook achter gekomen gaandeweg. (-__-“)En ja de game is spannend!

  • Nino

   Ik spam helemaal niet, de reden dat ik drie reacties heb geplaatst is omdat ik tijdens het kijken van de video steeds meer mijn ei kwijt moest! Het was een geweldig uur, dat kan ik je wel vertellen…

   Nou baal ik wel enorm dat wij samen Montague’s Mount hebben opgenomen…RE4 leek me namelijk (zoals ik toen al aangaf) veel leuker om te doen!