Doorways, een indie horrorgame met veel puzzel elementen.

Welkom terug bij weer een nieuwe Schrikken met Kijk-Online. Deze week heeft PerziaN als speciale gast Yumi, coach bij de female competitive Call of Duty clan ‘Fariko Foxtrots’. En in plaats van voetbal te kijken kruipen de dames tijdens achter de pc en nemen je mee in de duistere wereld van Doorways, een first person survival horrorgame gemaakt door Saibot Studios. In Doorways ga je op zoek naar vier moordenaars en begin je bij Chapter 1 met Jake Gibbs, een psychopaat die ervan verdacht wordt zeventien mensen te hebben ontvoerd. Dat terwijl je alles eraan moet doen om de duisternis te vermijden. Is het deze game gelukt om twee horrorfans aan het schrikken te maken?

“Ik zou eerlijk gezegd nooit zo een gebied betreden.”

De sfeer in Doorways creepy en de game ziet er goed uit. Of je nu in een tombe rondloopt of buiten je weg moet zoeken in het maanlicht. Het beeld is donker en zorgt voor een wanhopig gevoel doordat je niet goed kan zien waar je heen loopt. De makers hebben meer spanning aan de game toegevoegd door je een fakkel te geven die maar heel kort aanblijft. Rare geluiden, visioenen, zacht gefluister, valkuilen en enge geesten zorgen voor een nare ervaring bij de speler. Genoeg om je een tijdje te entertainen.

Speel Doorways in het donker. Met het geluid op hard. En ALLEEN!

De game Doorways brengt je oprecht in een enge sfeer. Je wordt alleen wel een beetje uit de game gehaald doordat je niet altijd weet wat je moet doen en dus doelloos loopt te verdwalen. En dat gebeurde helaas wel een paar keer bij de dames, al hielpen melige en sarcastische opmerkingen niet mee om de spanning erin te houden. Kijk de video van Yumi en PerziaN vol met flauwe grappen, inside jokes en gekibbel.

  • Leuke video dames!

  • Yumi

    Go sit in the chair!

    • PerziaN

      No man. Sitting in chairs is for pussies. I’m gonna sit gangster.