“Amnesia zou wel het liefdeskind kunnen zijn van een paar van mijn favoriete games.”

Welkom bij weer een nieuwe Schrikken met Kijk-Online. Deze week een game die erg bekend is onder de horrorfans: Amnesia: The Dark Descent. In 2010 is deze game uitgebracht en inmiddels is er ook nog een soort vervolg, namelijk Amnesia: A Machine for Pigs. Zoals de titel al impliceert draait deze game om een man genaamd Daniel die opeens wakker wordt en alleen nog maar zijn naam herinnert. Hij bevindt zich in een oud gebouw dat op instorten staat en komt er al heel snel achter dat in dit huis de meest gruwelijke dingen zijn gebeurd.

Creeer de setting, ga er goed voor zitten en gaan met die eh..bezem?

Iedereen weet dat er een paar dingen enorm bijdragen aan je griezelervaring, namelijk een leeg huis (het liefst ‘s nachts), een donkere kamer en een goede horrorgame met het geluid op ‘Hard’. En mocht je de zenuwen al voelen zitten, dan kan het nog wel eens zijn dat de meligheid het even overneemt en je opeens Harry Potter gaat naspelen met een bezem. Maar dat gaat natuurlijk snel over wanneer je je met een bonkend hart in donkere gangen bevindt.

Volgens PerziaN is Amnesia: The Dark Descent een combinatie van Outlast en Don’t Starve. Hoe legt ze het deze week af tegen een van de betere horrorgames die we in tijden hebben gezien? Ga er goed voor zitten en bekijk hier de video.

 • Grayfoxz

  Omg, die bezem op het begin…. je persoonlijke wapen?

  • PerziaN

   Ik had een Harry Potter-moment. Kan het zelf ook niet verklaren waarom. (^_^) Krijg je als je ‘s avonds alleen thuis zit horrorgames te spelen. Word je melig van.

 • Spel is freaky joh!! Leuke video btw

 • Daan

  Hebbe jullie ook al een filmpje gemaakt van outlast zijn nieuwe dlc is nog veel enger dan outlast geloof me heb het gespeeld is kijke of jullie durven

  • hoi daan, ik ben erg benieuwd. Moet de DLC helaas nog kopen. Het origineel heb ik uiteraard uitgespeeld. 😀

   • Daan

    Nice hopelijk kun je deze ook doorstaan

  • PerziaN

   Hi Daan, de DLC van Outlast staat zowiezo op mijn lijstje. Heb je het zelf ook gespeeld?

   • Daan

    Jaaa en hijs veel beter en enger alleen super kort en ik waarschuw jullie op het eind komt er een best vies filmpje kweet nie of sommige mense daar tege kunne

 • Jo

  Nice Video babe! im ur fan boebla