Duik in de depressieve en duistere wereld van Alice: Madness Returns

Welkom bij weer een Schrikken met Kijk-Online. Deze week zijn we terug met Alice: Madness Returns van de makers Spicy Horse. Deze game is een psychologische horror action-adventure game en neemt je mee in de gekke wereld die je misschien wel herkent van Alice in Wonderland. Maar dan net een tikkeltje anders. Dus ga er voor zitten, en ‘down the rabbit hole we go’.

Welkom in de nachtmerrie van Alice

Een wonderlijke en mysterieuze wereld vol theepartijtjes en gezellige wezens maakt in deze game plaats voor een wereld die niet anders te beschrijven is als iets wat je ziet in nachtmerries. De duistere verdrongen herinneren van Alice komen naar de oppervlakte en dringen binnen in haar bewustzijn. Met als gevolg een wereld vol vreemde wezens die je scherm vult. Wezens zo maf dat je ze eigenlijk met eigen ogen zou moeten zien.

“Pollution! Corruption! It’s killing me. Wonderland is destroyed! My mind is in ruins!”

Welke zieke geest heeft deze game gemaakt?

Zo, de game begint meteen met het Witte Konijn die uit elkaar spat en je ziet het gezicht van Alice wegsmelten. Oh ja, en een oud vrouwtje verandert in een monster. Is dit niet freaky genoeg voor je? Prima, dit is nog maar het voorstukje voordat de game begint. Wat dacht je ervan dat je in deze game in plaats van munten (mensen)tanden moet verzamelen? In mijn ogen wordt de game Alice: Madness Return dan ook terecht als een horror game gezien. En hoewel je niet onder je bureau kruipt van schrik heb je wel behoorlijk wat ‘what the f***’-momenten. Je vraagt je dan af welke zieke geest verantwoordelijk is voor deze game.

Ben je benieuwd geworden naar de game? Bekijk hier de video en laat ons weten of je zelf de game ook wilt gaan spelen.


Watch live video from KijkOnline on TwitchTV

  • Freedomfighter

    Bij mij word de video niet geladen

  • Wow leuk gedaan atusa! Scherp beeld ook!!

  • Wel jammer dat je easy kiest :p

    • Nino

      Dat maakt toch niet uit? Ze heeft de game namelijk nog nooit gespeeld. 😀