Skyworld moet dit jaar nog verschijnen op Steam

Deze week op Valve’s VR stand op de GDC 2015 presenteert Nederlandse game studio Vertigo Games Skyworld, een turn-based strategiegame die de geliefde gameplay van TBS klassiekers terug brengt in een baanbrekende VR ervaring op HTC Vive in 2015.

Skyworld wordt vanaf de grond af aan ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van HTC en Valve’s revolutionaire Full Room Scale 360 Degree Solution met Tracked Controllers op HTC Vive, en is daarmee een TBS zoals je nog nooit eerder hebt gespeeld die je laat opstaan, rond je battle map laat lopen en je rijk vanuit elke hoek laat regeren alsof je er zelf middenin staat.

Chet Faliszek van Valve geeft aan:

“Steam is altijd een platform geweest waarbij de empowerment van ontwikkelaars voorop staat, en we zetten die trend door met Steam VR. Vertigo Games maakt met Skyworld een geweldige VR game en is als partner een enorme aanwinst geweest om ons te helpen begrijpen hoe we de Dev community het beste kunnen ondersteunen.”

Richard Stiselaar van Vertigo Games vult aan:

“Het ontwikkelen van Skyworld in zulke nauwe samenwerking met Valve’s Steam VR team is simpelweg fantastisch. We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat zij onze studio gedurende de afgelopen maanden hebben getoond, en zijn ervan overtuigd dat dit ons een cruciale voorsprong heeft gegeven om de best mogelijke ervaring te ontwikkelen voor deze geweldige VR technologie”.

In Skyworld managen spelers hun economie, bouwen en leiden zij koninklijke legers, en is het aan hun om machtige draken te overmeesteren om hun vader’s rijk in haar oude glorie te herstellen. Bewapend met de koninklijke scepter, die hen toegang geeft tot de meest krachtige magie in de wereld, en met de kennis van het magische spreukenboek binnen handbereik, zijn zij de enige die de machtige draken kunnen temmen en alle Skyworlds uit de handen van het kwaad kunnen heroveren.