NK FIFA 13 was goed geregeld.

Finale tussen Koen Weijland en Tony Kok was erg spannend.

Als voetballiefhebber kijk je altijd uit naar een EK of WK. Jammer genoeg zijn die om de twee jaar en is het in het tussenjaar in de zomer redelijk stil. Nou is het pas lente, buiten niet te voelen, maar gisteren waren wij (Berend Satter en Marichella Verhoeve) bij het NK FIFA 13 in Amsterdam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De dag begon met 32 spelers die samen moesten uitmaken wie de beste van Nederland zal gaan worden. De mensen werden in poules van drie mensen en één groepje met vier mensen verdeeld. Dit waren de regels:

-Wedstrijden in de poulefase duren vijf minuten per helft. Bij gelijke stand wordt er geen verlenging gespeeld.

-Puntendeling is als in de Eredivisie; drie voor winst, één voor gelijkspel en nul voor verlies. Bij gelijke stand in het eindklassement geeft onderling resultaat de doorslag. Is dat een gelijkspel, dan wordt er gekeken naar doelsaldo, is deze ook gelijk, dan volgt een extra wedstrijd met Golden Goal.

-Nummers één en twee gaan door naar knockout fase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groepsfase:

De groepsfase ging gemoedelijk aan toe omdat je drie wedstrijden had om te spelen en te zorgen dat jij een ronde verder ging. Echte verschil in clubs hebben we niet gezien. De meeste mensen speelde met Real Madrid en waarom niet, je wil natuurlijk Nederlands kampioen worden en dat wordt je niet met Dundee United. Alhoewel, als je Nederlands kampioen wordt met een lagere club dan heb echt letterlijk ballen. Maar goed, alleen goeie teams of niet, ik zag skills die ik niet uit mijn controller zou persen en dan speel ik toch echt graag FIFA. Daar had ik echt respect voor.

Tijdens de groepsfase was er één iemand waarbij je precies kon zien dat hij eruit lag. De beste jongen pakte z’n jas, vergat bijna te tekenen dat hij hij verloren had en klaar was en liep briesend de deur uit. Had hij z’n dag niet of kon hij gewoon niet tegen z’n verlies? We zullen het nooit weten. Iedereen die meedeed kreeg een goodiebag mee naar huis dus met lege hand stond niemand. Na de groepsfase was het even pauze. Als speler altijd lekker om een broodje te eten en wat drinken, allemaal prima geregeld door de organisatie trouwens, om op krachten te komen en daarna weer achter de schermen plaats te nemen voor de achtste finale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Achtste finales:

Het werd nu wel even wat spannender aangezien er nu wat meer op het spel stond. De regels:

– Best of three, je speelt maximaal drie wedstrijden met zes minuten per helft. De eerste die twee potjes wint, gaat door. Bij gelijke stand volgen verlenging en eventueel strafschoppen.

De teams waar spelers dit keer mee speelden was weer de club uit Madrid (Real) en een verdwaalde Manchester City. Het ging nu steeds meer gelijk op en dat was leuk om te zien. Als een speler had gescoord kon je ervan uit gaan dat het niet lang duurde of de bal lag al aan de overkant in het mandje. De skills werden steeds vetter om te zien en wat ook een feit was dat de spelers ook echt anders speelde. De een was echt goed in het op zetten van aanvallen en de ander mee in het verdedigen. Zoals ik al zei leverde dat hele leuke partijtjes op. Na een tijdje waren de achtste finales ook gespeeld en gingen we door naar de kwartfinale. De regels van de kwartfinale en halve finale waren hetzelfde:

Best of three, weer maximaal drie wedstrijden met zes minuten per helft. De eerste die twee potjes wint, gaat door. Bij gelijke stand weer verlenging en strafschoppen.

Kwartfinale/halvefinale:

Dacht je dat de eerdere genoemde potjes spannend waren? Tijdens de kwartfinales was de spanning om te snijden. De halve finale was namelijk in zicht en daar wou elke speler, die nog over was, zich natuurlijk voor plaatsen. Hier en daar hoorde je al wat gebrom als het mis ging en er gingen zelf mensen op de grond stampen. Het lag trouwens altijd aan de game. Of dat zo was weet ik niet want ik heb de skills niet om te oordelen of dat zo was. Ik voelde wel mee met de spelers dat wel. Naar weer veel gezweet, gebrom, penalties en gewone gewonnen potjes gingen we verder naar de halve finale. De titel Nederlands Kampioen FIFA 13 kwam steeds dichterbij. De halve finale was eigenlijk niet veel anders dan de kwartfinale. Er stond veel druk op de spelers en ze wilde natuurlijk door naar de finale. Wat er gebeurde in één halve finale was wel zuur. De game liep namelijk vast. Net nadat een speler had gescoord en nog maar 24 minuten hoefde te spelen om zich te plaatsen voor de finale. Na wat discussie kwam het er op neer dat de spelers een potje gingen spelen tot de 24 minuut. Na een tijdje klonk het fluitje en was de finale bekend: Koen Weijland (Winnaar van NK FIFA 11) tegen Tony Kok (Winnaar NK FIFA 12).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De regels in de finale waren:

Best of three, maximaal drie wedstrijden. Degene die als eerste twee potjes wint, mag zich de officiële Nederlands Kampioen EA Sports Fifa 13 noemen! Bij gelijke stand uiteraard weer verlengen en strafschoppen.

Finale:

De finale was echt spannend. De eerste wedstrijd had geen winnaar een verlenging had ook geen winnaar opgeleverd en de spelers gingen strafschoppen nemen. Koen kwam als eerste als winnaar uit de bus en had één gewonnen wedstrijd achter de rug. De tweede wedstrijd was zo waar nog spannender. Koen had het beste van het spel tot de rust maar na de rust ging het ineens berg afwaarts. Tony kwam namelijk terug in de wedstrijd en won die met 2-0. Het stond nu 1-1 en een laatste wedstrijd moest er aan te pas komen om één van de spelers als Nederlands Kampioen te kronen. In de laatste wedstrijd had Tony de overhand en won de wedstrijd met. Koen probeerde in de laatste wedstrijd nog wel wat te doen maar het was helaas over. Tony behield zijn titel en is in 2013 ook Nederlands Kampioen FIFA. Tony won een beker en een PlayStation Vita met FIFA 13.

Wij van Kijk-online feliciteren Tony Kok met het behalen van de titel Nederlands Kampioen FIFA 13.

  • iemand

    ik heb in finale verloren