Genieten van een relax dagje Club Corso.

De Gamekings Showcase showde interessante titels.

Gisteren was het eindelijk zover, Gamekings Showcase en wij van Kijk-online waren er natuurlijk bij. We hebben een klein verslagje gemaakt van wat wij gezien en gespeeld hebben. Om 12 uur gingen de deuren open van Club Corso en konden de VIP mensen en de pers naar binnen.

line-up

Als eerste gingen wij Injustice: Gods Among Us checken. Veel mensen twijfelen nog bij de game aangezien het een fighting game betreft met superhelden en niet met bekende karakters zoals Ryu, Ken, Scorpion of Liu-Kang. We kozen een partijtje Superman tegen Cyborg. De gameplay is simpel, zacht en hard slaan en schoppen en iedere karakter heeft zijn of haar special movies. We hebben niet alles rustig kunnen uitvogelen want er zaten meer mensen te wachten om te spelen. we kunnen kort zijn, het ging de hele tijd gelijk op en we hebben ook nog eens de echt brute specials (Superman die Cyborg van aarde afslaat) van beide heren gezien. Uiteindelijk won ik (Berend) met Superman van Cyborg (Sjoerd). Weet wel dat het niet veel scheelde en dat Sjoerd niet zoveel fighting games speelt. Een tijdje later op de dag werd op het grote scherm een video getoond met Netherrealm employee die wat basics van de game ging uitleggen gevolgd door een hele brute trailer met heel veel gameplay van de game. Wij kunnen maar één ding zeggen over de game. Ben je een fighting game liefhebber dan kun je de game gewoon blind kopen.

Na Injustice: Gods Among us gingen we verder naar de Nintendo stand. Daar hebben we (helaas niet zelf kunnen spelen door de drukte) Monster Hunter 3: Ultimate, Lego City Undercover kunnen bekijken en we kunnen daar ook heel simpel over zijn. Als je een Wii U hebt dan moet je deze twee games gewoon in huis halen. Op de Nintendo 3DS hebben we Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of fate gecheckt. Ik (Berend) heb de demo al op mijn 3DS gecheckt en vond de game toen al vet om te spelen. Mijn mening na een speelsessie met de game op Showcase is niet veranderd. Luigi’s Mansion heb ik (nog steeds Berend) mogen checken tijdens Firstlook 2012 en het zag er toen grappig uit en speelde lekker. Van wat ik gisteren van gezien heb is dit ook een titel die je in huis moet halen.

leather-lady

Naast de Nintendo stand was er een vijf tegen vijf multiplayer sessie van Gears of War: Judgment bezig. Ook ziet Gears of War: Judgment er weer heel goed uit, het is en blijft Gears of War. Mocht je van de eerste drie delen hebben genoten dan is dit gewoon een buy. Begon je je bij deel drie al te vervelen dan zou ik eerst even de reviews afwachten.

We liepen na een tijdje door naar de Tomb Raider pods en we hebben een tijdje de gameplay bekeken. Ook hier was het probleem dat het gewoon te druk was om zelf even te spelen. Maar niet getreurd, we hebben wel even een tijdje staan kijken en ik denk wel dat we voor iedereen spreken dat dit een titel is die je gespeeld moet hebben. De game is grafisch echt heel mooi en in het begin maakt Lara ook van alles mee waar wij gewoon geen raad mee zouden weten. De game verschijnt morgen al in de winkel.

Het was 13.00 en de andere mensen die een normaal kaartje hadden gekocht kwamen binnen, Gamekings Showcase was nu echt begonnen. Na een intro betrad GK Skate het podium. De eerste game ging getoond worden en wat voor een titel. Jmax (Jean-Maxime Moris) en Philippe Moreau van studio Dontnod kwamen op het podium om Remember Me te showen. We kregen twee levels te zien. Er was een level in een soort lab/ziekenhuis en een level in een stad. We bespreken de level in stad even. We krijgen wat van de combat mechanics te zien en wat zag dat er goed uit. Je kunt je eigen combo’s creëren in de Combo Lab door middel van Pressens. Er zullen 24 Pressens te unlocken zijn die je krijgt door dat Nilin steeds meer Procedural Mastering Power tot beschikking krijgt. De game zag er ook erg goed uit. Als je onze mening vraagt is dat je 7 juni goed in de gaten moet houden. Dan verschijnt de game in de winkels.

overview

Het leukste op het podium gebeurde met Resident Evil: Revelations. Capcom liet op podium een stuk van de game zien. Nou ja een stuk, er ging helaas wat mis. In Resident Evil: Revelations moest je door een deur heen, de deur ging open door aan een soort stuur te draaien maar er ging helaas wat mis. Het stuur bleef wel een minuut draaien en Jill Valentine bleef maar staan,staan en staan (leuk feitje: De beste man was aan het begin Mass Effect aan het afkraken om zijn laadtijden). De Capcom employee schaamde zich een beetje maar ging vol goede moed weer opnieuw beginnen. Hij kwam bij hetzelfde stukje aan en toen gebeurde er iets leuks. Sjoerd begon met klappen om het ijs wat te breken en de hele zaal begon mee te klappen om de beste man steun te geven. We weten allemaal wel hoe hij zich gevoeld moet hebben. Na heel wat geklap en draaiende deuren die met geluk open gingen kon hij nog iets laten zien. Helaas was zijn tijd om en was het tijd voor een andere game. Resident Evil: Revelations is een goede overzetting naar de consoles. Zoals de beste man zei van Capcom: “We know Resident Evil 6 wasn’t that good, but Resident Evil: Revelations is Resident Evil to it’s core again.”

Nu was het de tijd voor een game waar iedereen op zat te wachten: Bioshock Infinite. Twee mensen van Irrational Games waren overgevlogen om wat achter de schermen te laten zien van de game. We kregen een geschiedenis les waar Irrational Games allemaal aan had gewerkt en dat ze een relatie erg belangrijk vinden in hun games (In Bioshock, Little Sister, Big Daddy) zo ook in Bioshock Infinite. In Bioshock Infinite hoef je Elizabeth niet te begeleiden, nee zij begeleidt jou eigenlijk. Elizabeth helpt je door problemen op te lossen en je aan wapens te helpen.

fifa-stand

Door persoonlijke omstandigheden moesten we helaas wat eerder weg. We genoten van wat we hebben gezien en natuurlijk ook is er ook erg veel gelachen. Een potje FIFA 13 konden Sjoerd en ik niet weerstaan en het was een erg spannende wedstrijd. Waar iedereen Barca, Real, Brazilïe of Spanje koos, hadden wij een wedstrijd tussen Barnsley en Southend United. Leuke was, iemand van EA kwam even kijken omdat hij de shirtjes niet herkende, en moest ook wel lachen omdat hij overal hele goeie teams zag en wij met z’n tweeën gewoon met third division teams speelde. Hoe het afliep? 1-2 voor Southend United (Sjoerd).