Game on Walibi is HET Game evenement in een attractiepark!

Op 19 en 20 juli werd het eerste Game Event ooit gehouden in Walibi Holland. Dit event heet Game On en wij van Kijk-online waren erbij om verslag te leggen van deze dag.

Wat is dit voor een evenement en wat valt hier te doen?

Event-medewerker Steven licht de dag toe: Game On is eigenlijk het nieuwe festival van Walibi Holland! Van 10.00 tot 23.00 uur zijn er verschillende activiteiten door het hele park. We hebben een Tank Battle, een Racing Area, een leuke Retro Area waar je heel relaxed kunt gaan gamen, een freeplay area, Just Dance hoek, we hebben optredens en uiteraard als afsluiter een spetterende vuurwerkshow. Er is hier dus van alles te doen.

Wat is de bedoeling van zo’n dag?

Het is de bedoeling om iedereen een fantastische tijd te laten beleven. En de combinatie van een pretpark en alles wat een pretpark te bieden heeft, met games die iedereen zo leuk vindt. Het is echt een mainstream gaming event, niet per se alleen voor de harcore gamers of hele specifieke games maar echt voor iedereen. Van klein tot groot.

Jij hebt dit helpen organiseren. Wat is jouw persoonlijke top 3 van de activiteiten die we zéker moeten beleven vandaag?

De vuurwerkshow! Maar dan móet je tot het eind blijven. Hey, maar die is wel héél top. Ik vind zelf, met dit weer, want we hebben de zon nu ook mee, de Retro Area heel tof. Je kunt daar in de zitzakken gaan liggen en even genieten van de nostalgie van al je favoriete klassieke games. Hier vind je vrijwel alle oude consoles, de originele Mario Bros., Doom, Wolfenstein, de oude games. Ik vind ook wel heel tof, qua inkleding en gevoel, de Tank Battle Area. Daar speel je World of Tanks en World of Airplanes. En dat is gewoon lekker knallen of lekker vliegen in een army tentje. Heel erg ‘leger-achtig’ allemaal.

World of Tanks? Waarom is daarvoor gekozen?

Voor de lezers thuis: Dit zijn shootergames waarin je op een virtueel slachtveld speelt tegen andere mensen. Een free to play game die aan het opkomen is en ook heel toegankelijk is voor iedereen. Je hebt hier geen learning curve voor, dus je hoeft de game niet perse te kennen.

Is dit een All Out van Walibi of een voorzichtige start.

Iets er tussen in. All Out of voorzichtige start zou ik het niet willen noemen. Het is even aftasten wat we met zo’n evenement kunnen doen, wat wel en niet werkt. De eerste keer zoiets organiseren is best spannend en heeft tijd nodig om bekend te raken bij mensen. Een gaming-event in een pretpark, daarvan weten zelfs de meest geïnformeerde mensen niet precies wat ze kunnen verwachten. Nu kunnen ze rondlopen en het ervaren. We willen iedereen zo’n goede tijd laten hebben dat ze voldgend jaar ook terug komen naar dit festival.

Ik had eerlijk gezegd alleen ouders met kinderen verwacht. Ik zie toch dat het publiek erg breed is, ik zie bijvoorbeeld ‘gamer’-groepen tussen 20 – 30 jaar rondlopen. Hebben jullie een bepaalde doelgroep in gedachte gehad?

We wilden iedereen aanspreken, we zijn niet op een kleine groep gamers of op de nieuwste games gericht. We hebben het breder getrokken. Je ziet hier heel veel gezinnen waarvan de papa een klassieke gamepersonage op zijn shirts heeft, en sommige mensen komen verkleed. Mensen die verkleed waren als Mario mochten dit weekend ook gratis het park in.

Kun je onze lezers alvast verklappen als welk game-figuur zij volgend jaar verkleed moeten komen om gratis naar binnen te mogen?

Hahaha! Nee, helaas. Dat kan ik niet doen. Dat kan ik nu ook echt niet voorspellen nog zo ver van tevoren. Jullie zullen moeten afwachten.

Met twee gamergirls op stap kon het bijna ook niet anders dat we langs de Just Dance Area gingen. Daar ontmoeten we gamergirl en medewerker van Ubisoft Kimberly die ons meer kon vertellen over wat je daar kon doen.

Kimberly, kun je onze lezers wat meer over Just Dance Area vertellen?

Just Dance is voor jong en oud. We hebben een tentje waar iedereen kan dansen en we geven ook meerdere prijzen weg. Kleine prijsjes die we weggeven, maar ook grote prijzen als draagbare tassen waar je je spullen van de Wii in kan doen. Een pakketje met allemaal attributen voor fitness-pro pack voor de Wii. Later op de dag geven we een ander pack weg met step-attributen. Je kan de game namelijk uitbouwen met verschillende attributen. Ook geven we t-shirts weg.

Wie komt hier allemaal op af? Kun ons daar meer over vertellen?

Vooral veel vrouwen doen mee, maar het is ook leuk om te zien dat jong en oud gamed en beweegt. Vroeger werd gamen meer geassocieerd met jongens, maar dat is nu door een breder aanbod allang niet meer zo. Voor ouders is het ook fijn om te zien dat je kids niet stil hoeven te zitten om te gamen. Vroeger speelden kinderen vooral buiten en nu kunnen ze ook actief binnen bezig zijn. Ik denk dat Ubisoft de voordelen hiervan beseft en daar meer mee gaat doen. Het is een topgame, die je zelfs kan inzetten tijdens een kinderfeestje. Eerlijk gezegd doe ik thuis ook wel eens een gekke avond met de meiden organiseren, lekker een wijntje erbij en erg veel lachen.

Race Games

Voor onze snelheidduivels was er ook een Racing Area speciaal voor race game fans. Hier was een super gaaf simulatietoestel waar je in kon zitten en die volledig de bewegingen nabootste van de race. Verder kon je hier verschillende racegames proberen. Uiteraard moest Mark, onze race-fan, hier een paar games proberen. Bijvoorbeeld Gran Turismo, Need for Speed en Dirt.

Just Dance 4

Deze hoek was weggelegd voor Yumi. Onze Dancing Queen moest natuurlijk even checken of Just Dance 4 waardig was te spelen. En zo te zien aan Yumi’s glimlach tijdens het dansen was Just Dance 4 zeker geslaagd. Naast alle kinderen die lekker mee aan het swingen waren gingen ook moeders en zelfs vaders mee dansen. Wij zijn gewend dat Just Dance meestal alleen verkrijg is voor de Wii, maar nu komt deze dansgame ook naar de Xbox360. Nog meer pret voor iedereen die geen Wii bezit.

Awesome Retro

De naam zegt het al “Awesome Retro” had een geweldig chille stand met allemaal retro consoles en games. Jong en oud konden hier lekker genieten van voorlopers van de huidige PS3 en Xbox360, maar ook Atari, Sega, Commodore 64, NES en nog zoveel meer. Elke retro lover zou weg smelten van hun collectie. En het mooie ervan is dat zij alle consoles gedoneerd hebben gekregen. Iedereen die haar of zijn consoles op zolder heeft staan, die toch maar stof ligt te verzamelen, kan het aan AwesomeRetro doneren. Op deze manier kunnen mensen genieten van schitterende retro games. Omdat de game oud is wilt het niet zeggen dat het geen waarde meer heeft voor anderen, want de gaming industrie is gebaseerd op deze grote namen.

Naast retro consoles en games was er als verrassing en moderne virtual reality headset van Oculus Rift aanwezig. Yumi onze virtual reality lover heeft hier al eerder een artikel overgeschreven en nu konden wij het eindelijk zelfs uittesten. Wat een verrassing was dit. De ervaring was geweldig, maar zeker even wennen. Je zicht wordt volledig opgeslokt door de game en je hebt ook echt het gevoel dat je in de game zit. Wij hadden zelfs problemen met ons evenwicht, omdat wij weer te wild om ons heen aan het kijken waren.

Wil je meer weten over AwesomeRetro check hun website of volg ze via Facebook en  Twitter.

Aan het eind van het evenement sloot Walibi het festival af with a bang. Vuurwerk, lazers, grote schermen met beelden en geluiden van klassiek games. Bekijk hieronder de video van het vuurwerkshow. Enjoy, en mogelijk zien we je volgend jaar bij Game On! 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=syU9t34hdAM” width=”640″ height=”340″]

 • Super vette dag zo te lezen. De retro consoles op je foto’s zien er goed uit. Wou dat ik ze nog had!

  • We vonden het super leuk! hopelijk volgend jaar weer met meer games.

 • Pl0x

  Leuk artikel, en wat een leuk event! Ik hoop er volgend jaar weer te staan met de Awesome Retro crew!

  • PerziaN

   Dank je wel! Het was inderdaad erg leuk. Ik hoop er volgend jaar ook weer bij te mogen zijn en nog meer retro games te spelen.