Windows 10 komt binnenkort beschikbaar voor een bredere set ontwikkelaars

Vannacht heeft Phil Spencer, Head of Xbox, een vervolg gegeven aan de aankondigingen in januari waarin Microsofts visie voor gaming op Windows 10 en Xbox One werd gedeeld. Zie hieronder een kort overzicht van wat er is aangekondigd:

· De Xbox Live SDK voor Windows 10 komt binnenkort beschikbaar voor een bredere set ontwikkelaars, die ze toegang biedt tot Xbox Live services die momenteel beschikbaar zijn voor Xbox One.

· Het Windows Universal App Platform zorgt ervoor dat elke ontwikkelaar een enkel project kan creëren voor meerdere devices, wat het proces voor ontwikkelaars makkelijker maakt om hun content naar meer mensen te brengen.

· Met de Windows Store hebben ontwikkelaars nu de mogelijkheid en flexibiliteit om content te brengen naar pc’s, console, tablets en telefoons, met een bereik van meer dan 1,5 miljoen mensen.

· Het Universal Development Center is het ontwikkelplatform om games te bouwen en te brengen voor de Windows Store.

· DirectX 12 bezorgt pc ontwikkelaars een nieuw niveau van kracht en controle en is een enkel API, waarin ontwikkelaars toegang krijgen tot verschillende devices. Vandaag is ook aangekondigd dat Epic “Unreal Tournaments” creëert op Unreal Engine 4 waarin gebruik wordt gemaakt van DirectX 12, wat een nieuwe standaard zet voor waarheidsgetrouwheid in pc gaming.

· Alle draadloze Xbox gaming accessoires zullen ontwikkeld en ondersteund worden op Xbox One consoles en Windows 10 pc’s.

· “Elite: Dangerous” van Frontier Developments komt naar Xbox One deze zomer.

· Het ID@Xbox programma zal uitgebreid worden om ontwikkelaars in staat te stellen om voor alle Windows 10 devices te ontwikkelen, waaronder voor toekomstige devices als HoloLens.

· Een samenwerking met Motiga zal een eerste game naar Windows 10 en Xbox One brengen genaamd “Gigantic”.