Zoals zovelen wachten wij met smart op GTA 5. Het vijftiende videospel in de Grand Theft Auto-spellenreeks van Rockstar Games wordt volgens Rockstar de grootste en meest ambitieuze videogame die zij ooit hebben gemaakt. Vanaf 17 September 2013 kunnen we weer een stad onveilig maken, GTA 5-style.

Grand Theft Auto V is the largest and most ambitious game we have yet created, and takes full advantage of every ounce of processing power available in the current generation of consoles.

Vragenronde

Maar voordat het zover is worden er een aantal vragen beantwoord op de website van Rockstar. Deze vragen hebben betrekking tot GTA 5 en next-gen consoles.

Op de XBOX360 is er een verplichte installatie van 8GB verdeeld over 2 CD, op de eerste CD staat de installatie en met de 2de CD is de game speelbaar. De PS3 heeft daarentegen maar 1 CD, deze is echter ook een verplichtte installatie van 8 GB.

Het is verder mogelijk om je wapens en auto’s te customizen, maar diep in detail treden deden ze niet. Rockstar geeft ook aan dat zij momenteel gefocussed zijn op de huidige consoles. Volgens Rockstar hebben zij het ook zo aangekondigd. Momenteel hebben zij niks te melden over de next-gen consoles en willen zij zich volledig richten op het leveren van de best mogelijke game-ervaring voor de consoles die mensen al in bezit hebben.

gta

Verder vermeldt Rockstar ook dat Trevor, Michael en Franklin hun eigen verhaallijn hebben, met hun eigen vrienden, kennissen en missies. Wanneer je geen missie aan het spelen bent kun je real-time wisselen tussen de 3 hoofdrol spelers. Trevor, Michael en Franklin kunnen ook samen hangen als de speler dat wilt, maar het is niet mogelijk elkaar te vermoorden. Ergens in de zomer zullen we ook wat meer over de multiplayer horen. En natuurlijk zullen we de komende tijd meer GTA 5 gameplay gaan zien.