Verdun is op dit moment verkrijgbaar op PC, Mac en Linux via Steam Early Access

Leuk nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in de Eerste Wereldoorlog en shooters. De Verdun game, die men al eerder kon spelen via Steam Early Access,  zal op 28 april verkrijbaar zijn op Steam.

Dankzij de constante ontwikkelingen van de game is er een hechte en betrokken community ontstaan waar de developers met recht trots op kunnen zijn. De meest recente updates brachten een kwaliteitsslag waarmee de gameplay zienderogen is verbeterd en welke uiterst positief is ontvangen door de community. Zo bracht de overstap naar Unity 5 een sterke verbetering op de speelbaarheid van de game. Ook is er veel zorg gestoken in het gebruik van gasmaskers tegen de iconische gasaanvallen, de introductie van nieuwe troepen en realistische maps (als ‘Flanders’ en ‘Artois’). Aan de UI is ook gedacht, er zijn diverse aanpassingen gemaakt om de karakteristieke atmosfeer van de Eerste Wereldoorlog goed neer te zetten in combinatie met een gebruiksvriendelijke interface. Van al deze updates en met een terugblik naar het begin, is een ‘Verdun – Development progress’ trailer gemaakt. De kan je onderaan dit artikel bekijken.

De laatste periode tot de launch is veelal gebruikt om de game te ‘polishen’, maar de developers kennende is er misschien nog wel een verassing te verwachten?! In ieder geval krijgen alle spelers die Verdun tijdens de Early Access hebben gesteund, als blijk van waardering, een unieke ‘Early Access Medaille’ cadeau. Bovendien krijgen deze spelers één dag voor de officiële release exclusieve toegang tot de game. Op deze manier bedanken de developers alle Early Access spelers voor hun vertrouwen en steun. Maar dit is nog niet alles, tijdens de release onthullen de developers een nieuw event; Tournaments! Alle spelers zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor het eerste Verdun Tournament ooit, gehost op Steam tijdens de festiviteiten rond de release.