3DS flashcard gebruikers opgelet! Mogelijk is Nintendo naar jullie op zoek

Nintendo heeft nooit echt geluk gehad met het bestrijden van illegale games op hun handhelds. 3DS flashcard gebruikers zullen hier natuurlijk al van op de hoogte zijn. Al erg vroeg in de Nintendo handheld geschiedenis kwam illegaal gamen in beeld. Op de GameBoy Advance werden speciale cassettes gemaakt waar vrij simpel (illegaal verkregen) games op gezet konden worden. Het al bekende R4 kaartje voor de Nintendo DS is natuurlijk ook erg bekend. De Sky3DS is een kaart om illegaal verkregen games te kunnen spelen op een 3DS. Momenteel zijn er al een hoop gebruikers die hiervan gebruik van maken.

Voor kort had Nintendo de kaartjes steeds geblokkeerd met een software update, maar 2 a 3 weken later werkten de kaartjes weer. Nu lijkt het eindelijk alsof Nintendo een “permanente oplossing” heeft gevonden tegen de 3DS flash kaarten. Op het forum van Gbatemp.net lijken al verschillende mensen last te hebben van de errorcode 002-0102 en kunnen hierdoor blijkbaar niet meer online gamen met hun NNID (Nintendo ID).

De mensen die last hebben hiervan hebben allemaal gebruik gemaakt van een Sky3DS of Gateway flashcard. Op het moment van schrijven zijn er 13 bevestigde gevallen die op Gbatemp.net in de lijst staan. (link hier). Het lijkt hier niet te gaan om een lokale ban die zich tot een bepaalde regio beperkt.

Nintendo zelf heeft op het moment van spreken nog niets “officieel” bevestigd, maar als mensen bellen met de Nintendo support lijn krijgen ze wel te horen dat ze inderdaad verbannen zijn. Tot op heden wordt nog geen verdere informatie gecommuniceerd over hoelang de ban duurt of wat je moet doen om de ban te verwijderen. Dus als je een 3DS flashcard gebruiker bent, pas dan maar op.

Zodra er meer info beschikbaar is laten we het jullie natuurlijk meteen weten.
Band Nintendo 3DS flashcard gebruikers? 11-02-2015