Valiant Hearts The Great War verschijnt op 25 juni

Valiant Hearts: The Great War is beschikbaar voor €14,99

Valiant Hearts: The Great War, de puzzle-adventure game die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, is verkrijgbaar vanaf 25 juni 2014. De game is beschikbaar als download voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en op PC Digital voor €14,99.

Valiant Hearts: The Great War vertelt het verhaal van kruisende lotsbestemmingen en een gebroken liefde in een verscheurde wereld. Spelers krijgen de kans om een ontroerend doch komisch avontuur te beleven dat zich focust op de reis van vier personages. Zij beleven de gevechten en moeilijkheden van de Grote Oorlog, samen met hun trouwe viervoeter. Alle hoofdpersonages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ze worden allen geconfronteerd met vriendschap, liefde, opoffering en tragedie als ze elkaar helpen om hun menselijkheid te behouden tijdens de gruwelijkheden van de oorlog.

Valiant Hearts: The Great War wordt ontwikkeld door een klein team van Ubisoft Montpellier, bekend geprezen titels als Beyond Good & Evil, Rayman Origins en Rayman Legends. Het team gebruikt UbiArt Framework om op gemakkelijke en efficiënte wijze de comic-book stijl van de game te animeren. Die bestaat uit een breed kleurenpallet, variërend van donkere loopgraven tot groene bossen en besneeuwde velden, wat zorgt voor een schilderachtige variatie en visueel contrast. Ubisofts UbiArt Framework is een krachtige engine die programmeurs en artiesten toelaat hun kunst tot leven te brengen. De engine biedt de mogelijkheid om het originele concept onaangepast in de gamewereld te plaatsen.

 • Naast Child of Light is dit ook een titel die me erg leuk lijkt om te spelen.

 • Nino

  Wow, deze game ziet er echt indrukwekkend uit. Ik ben blij dat Ubisoft steeds meer van dit soort originele titels uitbrengt. De trailer is in ieder geval zeer overtuigend!

 • Nice, GO UBI!

 • Rock Enfeller

  Mwua…een 2D scrolling game met vrijwel alle actie in de achtergrond. Puzzles (?) en obstakels met je viervoeter overwinnen klinkt erg bekend in de oren, de graphics zijn leuk, maar ook die hebben we al vaker gezien op het PSN. In mijn ogen een game die je 1x speelt, waarvan je halverwege je interesse verliest omdat het tempo uit de trailer nooit gehaald kan worden in de levels…en tot slot een gebrek aan mogelijkheden door de 2 dimensies die aangeboden worden. Ik speel dan liever een game als Metal Slug of Trine…

  • Nino

   Smaken verschillen nou eenmaal. 😀

  • Dat weet je al allemaal van een trailer?

   • Rock Enfeller

    Ja inderdaad. In de trailer wordt namelijk het verhaal uitvoerig in beeld gebracht. Ook zie je veel actie in de achtergrond…maar hoeveel zie je de personages doen in de vorm van gameplay? Aangezien dit een pan game is, geven ze niet zoveel uit aan marketing en dus zou de trailer je in 1x moeten pakken. Alles uit de kast halen dus. Verder wordt er duidelijk gehint in het persbericht en in de trailer dat je de game SAMEN met je viervoeter gaat spelen…en dat hebben we al vaker moeten doen toch? Je pet naar plekjes sturen waar jij niet bij kan bv? Het 2D aspect is het enige wat ze laten zien…zouden ze een leuke catch hebben hierop, dan hadden ze dat terug laten komen in de trailer. Dat zou namelijk aantonen dat deze 2D game anders is dan de anderen. Kortom…ja dat kan ik aan de trailer zien.