Valiant Hearts The Great War

Valiant Hearts The Great War verschijnt in het eerste kwartaal van 2014

Vandaag tijdens Digital Days kondigt Ubisoft de ontwikkeling van Valiant Hearts The Great War aan, een nieuwe videogame die spelers de kans geeft om een ontroerend maar toch komisch avontuur te beleven die het verhaal volgt van 5 personages wiens wegen kruisen tijdens de Great War. Valiant Hearts The Great War is beschikbaar tijdens het eerste kwartaal van 2014 voor current- en next-gen platformen en PC.

Valiant Hearts wordt ontwikkeld door een klein team bij Ubisoft Montpellier, bekend voor hun werk op geprezen titels als Beyond Good & Evil, Rayman Origins en Rayman Legends. Het team gebruikt UbiArt Framework om op gemakkelijke en efficiënte wijze de comic-book stijl van de game te animeren. Die bestaat uit een breed kleurenpallet, variërend van donkere loopgraven tot groene bossen en besneeuwde velden, wat zorgt voor een schilderachtige variatie en visueel contrast. Ubisofts UbiArt Framework is een krachtige engine die programmeurs en artiesten toelaat hun kunst tot leven te brengen omdat de engine de mogelijkheid bidet om het originele concept onaangepast in de gamewereld te plaatsen.

Het verhaal van Valiant Hearts gaat dieper in op het avontuur van vijf personen tijdens het voeren van gevechten en het overwinnen van moeilijkheden tijdens de Great War, samen met hun trouwe viervoeter. De game speelt zich af in het Westers Front, een kruising tussen de geallieerden en de ‘Central Powers’ uit de eerste wereldoorlog en de plaats waar sommige van de meest intense militaire confrontaties zich hebben afgespeeld. Alle hoofdpersonages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en allen worden ze geconfronteerd met vriendschap, liefde, opoffering en tragedie als ze elkaar helpen om hun menselijkheid te behouden tijdens de gruwel van de oorlog.

“Bij het naderen van de honderdjarige herdenking van WO1, voelden we dat het moment was aangebroken om deze unieke doch bijna vergeten periode uit onze geschiedenis te ontdekken,” aldus Paul Tumelaire, Creative Director bij Ubisoft. “De UbiArt Framework engine helpt ons om een erg kunstzinnige richting uit te gaan en een geweldig, personage-gebaseerd verhaal uit te schrijven om spelers zowel te entertainen als emotioneel te raken.”

Bekijk hieronder de trailer van Valiant Hearts The Great War.

  • Jammer dat het nummer van Intouchables word gebruikt. Alhoewel het nummer zelf niet voor de film is geschreven.