Philips Cdi

Philips Cdi, ook Philips wilde de game markt veroveren

Philips cdi kwam uit in 1991 en werd gemaakt door Philips. Het moest een revolutie worden en het apparaat (dat op een video recorder leek) zou in ieders woonkamer moeten staan. Het apparaat kon naast cdi’s ook audio- en foto-cd’s afspelen en het moest gewoon op je tv aangesloten worden. Helaas verliep het allemaal net wat anders met Philips Cdi.

Het begon allemaal met een reclame campagne. Deze zou ervoor moeten zorgen dat het gehele gezin het apparaat wilde hebben. Want iedereen in een gezin wilde graag wat anders. Hier was dus goed over nagedacht.

Het concept was niet verkeerd alleen zaten er wat haken en ogen aan. Het begon alleen al met de “controller”. Dit was een afstandsbediening en was ontzettend irritant om te bedienen. Het werkte niet goed als je een spelletje aan het spelen was. Je bediende dit met één hand. En vaak had je toch echt 2 handen nodig om deze games goed te kunnen spelen.

En als we het dan toch over games hebben moet je denken aan “Dragon’s Lair” wat een interactieve film was, Hotel Mario, Burn Cycle en Tetris. Dit werd allemaal vanaf een disc gespeeld. Iets wat voor die tijd uniek was omdat een andere concurrent (Nintendo’s Snes) cartridges gebruikte.

Al met al is Philips er niet in geslaagd om dit apparaat op de markt te houden. Er zijn nog wel andere versies verschenen maar ook deze hebben het niet gered. Sterker nog, dit apparaat is één van de grootste flops ooit. Los van dat gaat het er natuurlijk om hoe de Philips Cdi geleverd werd en wat er allemaal in de doos zat. Bekijk de video van de unboxing hieronder en laat eens weten of jij ooit eens gehoord hebt van de Philips Cdi.

 • Grayfoxz

  zeker wel van gehoord, Een van de grootste failures uit console geschiedenis als ik me niet vergis :P. Nooit in mn handen gehad tho.

  • Me vriendin heeft er ooit één gehad en vertelde me dat het echt een ramp was.

   • De games waren vreselijk en onspeelbaar. Ook als multimedia apparaat had je er niet veel aan. Legendarisch zijn trouwens de CD-I Zelda games. Wat waren die slecht zeg 🙂

    • Hhahahahaha precies Martijn! sluit ik me helemaal bij aan.