Ubisoft toont Assassin’s Creed Syndicate met gameplay tijdens de stream. De game speelt zich af tijdens de Industriële revolutie.

Vandaag heeft Ubisoft Assassin’s Creed Syndicate onthuld. Deze nieuwe game in de Assassin serie speelt zich af in victoriaans Engeland tijdens de Industriële revolutie. In deze omgevingen worden wapens niet meer zo openbaar gedragen zoals in de vorige Assassin’s Creed games dus heeft de Assassin Order zich moeten aanpassen. Het gebruik van brass knuckles, korte messen, verborgen pistolen zijn daarom ook alledaags bij deze verborgen krijgers. Je speelt zelf met Jacob Frye, die ondersteund word door zijn tweelingzus Evie. Jacob is een rechttoe rechtaan brawler terwijl zijn zus het wat slimmer en strategischer aanpakt, en hier haar broer ook mee ondersteunt.

Tijdens de stream van Ubisoft werd een stuk pre-alpha gameplay getoond dat zich afspeelde in Londen, één van de zeven speelbare locaties in de game. De straten zijn vuil, de stad barst uit zijn eigen voegen door de te snelle industriële ontwikkeling en straat bendes hebben controle over de verschillende locaties. Je merkt ook meteen dat de steden anders ingedeeld zijn. De hoofdwegen zijn vooral bedoeld voor koetsen, die je kunt stelen, terwijl de rest van de paden een stuk kleiner zijn en tussen de huizen verdwijnen. Een ideale broedplaats voor de bendes. Deze bendes worden elk apart weer bestuurd door de Templars en de Assassins. Je zult dus met Jacob de bendes van de Templars moeten overnemen om zo ook de controle over de stad terug te winnen.

De beelden die getoond werden waren indrukwekkend voor pre-alpha beelden, maar natuurlijk word het afwachten wat de game ons uiteindelijk gaat brengen aan het eind van dit jaar. De game staat gepland voor een release op PlayStation 4 en Xbox One op 23 oktober. De PC-versie volgt later in de herfst.