Turtle Beach onthult nieuwe gameheadsets en samenwerkingsverbanden op E3

Nieuwe headsets aangekondigd voor Xbox One-, PlayStation 4- en PC-platforms

Turtle Beach, het toonaangevende audiomerk in de game-industrie, heeft vandaag aangekondigd dat er een breed assortiment nieuwe headsets en samenwerkingsverbanden voor Xbox-, PlayStation- en PC-gameplatforms zal worden onthuld op de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles op stand 1447 in de South Hall (10-12 juni).

De belangrijkste nieuwe producten zijn onder andere:
· De eerste gameheadsets voor de PlayStation®4 en Xbox One met DTS Headphone:X 7.1-surroundgeluid.
· De eerste game-headset die volledig draadloze game- en chataudio levert voor de Xbox One.
· De eerste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor de PlayStation®4.
· Een Tournament Audio Controller (TAC) die de lat voor professionele console- en pc-gamers hoger legt, met unieke geavanceerde functies voor audioregeling en broadcast-streaming.
· Nieuwe uitbreidingen voor een steeds groter wordend assortiment pc-headsets.

De belangrijkste nieuwe samenwerkingsverbanden zijn onder andere:
· Een nieuwe Heroes of the StormTM-gameheadset voor de pc met verwisselbare luidsprekerplaten, voorzien van personages en illustraties uit de bekroonde Warcraft®-, Diablo®- en StarCraft®-franchises.
· Een voorproefje van de nieuwe Turtle Beach Call of Duty®: Advanced Warfare limited edition gameheadsets.
· Diverse samenwerkingsverbanden die zullen worden aangekondigd op de E3-stand van Turtle Beach tijdens de beurs.

Het programma op de E3-stand van Turtle Beach omvat:
· Een belangrijke paneldiscussie op woensdag 14:00 met drie van de belangrijkste stemacteurs in de industrie (Troy Baker, Nolan North en John DiMaggio) onder leiding van regisseur en producent Keith Arem.
· De ultieme Borderlands-paneldiscussie op donderdag 13:00 met Ashly Burch, stem van Tiny Tina, Dameon Clarke, stem van Handsome Jack, David Eddings, stem van Claptrap, en audioproducent Mark Petty van Gearbox Software.
· Een drie dagen durend Major League Gaming (MLG) Pro-Am-toernooi met de bekendste Call of Duty®-spelers/streamers en beroemdheden, waarbij het publiek kans maakt op een persoonlijke ontmoeting.

“De E3 2014 is een belangrijke mijlpaal voor de next-gen console- en pc-gameheadsets van Turtle Beach”, aldus Juergen Stark, Chief Executive Officer van Turtle Beach Corporation. “We zien ernaar uit om jullie meer te vertellen over primeurs en innovaties in de industrie die de audio-ervaring in games op alle platforms zullen verbeteren, en een aantal interessante nieuwe samenwerkingsverbanden die gamers en retailers reden voor een feestje zullen geven.”

Xbox One-compatible headsets

De Ear Force Stealth 500X is een volledig draadloze headset met surroundgeluid voor de Xbox One-console. De Stealth 500X geeft digitale audio weer via de optische aansluiting van de Xbox One en scheidt draadloze kanalen voor chat- en game-audio. Dankzij het meeslepende DTS Headphone:X 7.1-surroundgeluid en een volledig vernieuwd presetsysteem kunnen spelers surroundmodi gebruiken die nauwkeurig zijn afgestemd op verschillende soorten games, films en muziek. De surroundmodus voor games bevat bijvoorbeeld presets die akoestisch zijn afgestemd op first person shooters en race-/sportgames. Met de ingebouwde oplaadbare accu kan 15 uur achter elkaar worden gespeeld, en een nieuwe hoogwaardige Wi-Fi garandeert een interferentievrije draadloze gebruikerservaring. Verwissel de microfoon met het meegeleverde mobiele snoer en gebruik de Stealth 500X onderweg als niet-draadloze headset. De Stealth 500X is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

De Ear Force XO ONE is een lichte, comfortabele stereoheadset voor de Xbox One boordevol functies. De XO ONE is voorzien van nauwkeurig afgestemde 50 mm-luidsprekers, een multi-step Bass Boost en een Microphone Monitor. De hoogwaardige buigbare microfoon is afneembaar en kan worden gebruikt als hoofdtelefoon voor mobiele apparatuur. De XO ONE is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

Met de nieuwe Stealth 500X en XO ONE biedt Turtle Beach nu vijf Xbox One-headsets. In maart 2014 heeft Turtle Beach de eerste officieel in licentie gegeven Xbox One-headsets op de markt uitgebracht: de XO FOUR, de XO SEVEN en de Titanfall Atlas.

PlayStation 4-compatible headsets

De gloednieuwe Turtle Beach Elite 800 is de technologisch meest geavanceerde draadloze game-headset ooit, en legt de lat voor draadloze game-audio daarmee nog hoger. De Elite 800 is compatible met de PlayStation®4 en PlayStation®3 en maakt gebruik van DTS Headphone:X 7.1-surroundgeluid en actieve ruisonderdrukking om een ongelooflijke, meeslepende audio-ervaring te creëren. Beide functies zijn nog nooit geïmplementeerd in gameheadsets voor consoles. Dankzij een volledig vernieuwd presetsysteem kunnen surroundmodi nauwkeurig worden afgestemd op verschillende soorten games, films en muziek. Presets kunnen worden aangepast en beheerd via een nieuwe mobiele app, terwijl twee onzichtbare microfoons voor hoogwaardige chataudio en een mooi, boom-vrij ontwerp zorgen. Dankzij de tuimeltoetsbediening kunnen de functies eenvoudig worden gebruikt en blijft de Elite 800 er strak uitzien. Pas het uiterlijk van de Elite 800 aan met diverse verwisselbare luidsprekerplaten van TurtleBeach.com. Een onopvallende magnetische oplaadstandaard laadt de Elite 800 op zonder snoeren, en met de oplaadbare accu kan maximaal 15 uur achter elkaar worden gespeeld. Hoogwaardige Wi-Fi zorgt voor een interferentievrije draadloze gebruikerservaring, en Bluetooth maakt verbinding met mobiele apparatuur voor telefoongesprekken, muziek en nog veel meer. De Elite 800 is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

De Ear Force Stealth 400 is een volledig draadloze stereoheadset die compatible is met PlayStation 4- en PlayStation 3-consoles. Een nieuw, licht en strak ontwerp zorgt voor comfort tijdens lange speelsessies of filmmarathons. De bediening op de oorschelp biedt snel toegang tot gescheiden spel- en chatvolume en vier aparte surroundpresets voor games, films en muziek. Met de ingebouwde oplaadbare accu kan 15 uur achter elkaar worden gespeeld, en een nieuwe hoogwaardige Wi-Fi garandeert een interferentievrije draadloze gebruikerservaring. Akoestisch geplaatste, grote 50 mm-neodymiumluidsprekers zorgen voor een meeslepende audio-ervaring. Verwissel de microfoon met het meegeleverde mobiele snoer (met in-line microfoon) en gebruik de Stealth 400 onderweg als niet-draadloze headset. De Stealth 400 is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

De nieuwe versterkte Ear Force P12 stereogame-headset biedt hoogwaardige digitale game- en chataudio via één USB-verbinding voor de PlayStation 4. De P12 bevat functies die populair zijn bij gamers, inclusief instelbare Bass Boost en Microphone Monitor. Een in-line versterker biedt eenvoudig toegang tot de volumeregeling en microfoondemping. Grote 50 mm-luidsprekers zorgen voor een volledig spectrum van hoogwaardige audio: van kristalhelder hoog tot dreunend laag. De P12 kan tevens van de in-line versterker worden afgekoppeld voor gebruik op de PS Vita en andere mobiele apparatuur. De Ear Force P12 is vanaf 10 juli wereldwijd verkrijgbaar.

Turtle Beach heeft eerder de draadloze PX4-surroundheadset en de P4C chat communicator uitgebracht voor de PlayStation®4-console. Met de Elite 800, de Stealth 400 en de P12 heeft Turtle Beach nu vijf gameheadsets aangekondigd voor de PlayStation®4 sinds de console in november 2013 is uitgebracht.

Tournament Audio Controller

Met een gloednieuwe Tournament Audio Controller (TAC) kunnen spelers de audiomix bijzonder nauwkeurig afstemmen op diverse spelsituaties. De Elite Tournament Audio Controller (TAC) is compatible met PlayStation®4/PlayStation®3/Xbox 360-consoles, pc’s en Macs. De decodering van Dolby AC3 naar DTS Headphone:X 7.1-surroundgeluid zorgt voor een meeslepende en hoogwaardige audio-ervaring. De TAC is voorzien van een centrale hoofdvolumeregelknop, een game/chat-mixschuif, een baanbrekende microfoonregeling en ergonomisch geplaatste knoppen voor intuïtieve controle over geavanceerde audiofuncties. De TAC voert tevens audio uit voor professionele livestreams of opnames van volledige gameplay- en chataudio. TAC-eenheden kunnen worden doorgelust voor toernooien of LAN-games. Via een hulpingang kun je een mobiel apparaat aansluiten en audiogesprekken of muziek inmixen. De Elite Tournament Audio Controller is in de winter van 2014 verkrijgbaar en wordt geïntegreerd in toekomstige game-headsetsystemen voor toernooien.

PC-gameheadsets

De Heroes of the Storm-stereoheadset voor de pc is de ultieme headset voor fans van Heroes of the Storm, een nieuw en ruig online spel met teamgevechten en iconische personages uit meer dan 20 jaar Blizzard-spelgeschiedenis, inclusief de bekroonde franchises Warcraft, Diablo en StarCraft. De nieuwe pc-gameheadset is voorzien van verwisselbare luidsprekerplaten, zodat fans hun headset kunnen voorzien van een uniek ontwerp met hun favoriete Blizzard-helden. Spelers kunnen een exclusieve in-game skin downloaden als ze hun headset registreren. Krachtige 50 mm-luidsprekers leveren alle heldere hoge tonen en krachtige lage tonen. Een in-line bediening biedt eenvoudig toegang tot het volume en de microfoondemping. Ademende kussens rond het oor zijn geoptimaliseerd voor geluidsisolatie en comfort tijdens lange speelsessies. Een volledig instelbare gevoelige microfoon op een afneembare boom zorgt voor luide, duidelijke chataudio. De Heroes of the Storm-gameheadset voor pc’s is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

De Ear Force Recon 320 brengt games met surroundgeluid voor een zeer concurrerende prijs naar de pc. Dankzij het ongelooflijke Dolby 7.1-surroundgeluid kunnen spelers vijanden lokaliseren en bij elk soort content genieten van accuraat en meeslepend surroundgeluid. Een nieuw headset-ontwerp rond het oor zorgt voor uren comfort en geluidsisolatie, plus de mogelijkheid om de Recon 320 aan te passen met verwisselbare luidsprekerplaten. Versterkte 50 mm-neodymiumluidsprekers leveren alle heldere hoge tonen en krachtige lage tonen. De Recon 320 gebruikt één USB-verbinding voor pc of een 3,5 mm-jack op mobiele apparatuur. Een gevoelige microfoon op een buigbare, afneembare boom zorgt voor luide, duidelijke chataudio. Dankzij het meegeleverde mobiele snoer met in-line microfoon en de multifunctionele knop voor mobiele bediening (gesprekken beantwoorden, muziek pauzeren en track overslaan) is de Recon 320 ook een echte mobiele headset. De Recon 320 is verkrijgbaar in de herfst van 2014.

De Heroes of the Storm- en Recon 320-gameheadsets worden toegevoegd aan het groeiende pc-spelassortiment van Turtle Beach, met daarin drie modellen die al in 2013 zijn geïntroduceerd: de niet-draadloze Z SEVEN/draadloze Z300-headsets met surroundgeluid, de niet-draadloze Z22-stereoheadset en de binnenkort verwachte Z60, de eerste pc-gameheadset met DTS Headphone:X 7.1-kanaals surroundgeluid en grote 60 mm-neodymiumluidsprekers. Deze nieuwe headsets dragen bij aan de inspanningen van Turtle Beach om een groter marktaandeel op de pc-markt voor gameheadsets te krijgen.