Turtle Beach.1

Nieuwe versterkte P12-stereogameheadset voor de PlayStation 4 en PS Vita

Turtle Beach, het toonaangevende audiomerk in de game-industrie, heeft vandaag een nieuwe uitbreiding van haar assortiment gameheadsets voor de PlayStation 4 aangekondigd: de versterkte Ear Force® P12-stereogameheadset. De P12, die speciaal is ontworpen voor de PlayStation 4 en de PS Vita, biedt hoogwaardige digitale game- en chataudio via één simpele UUSB-verbinding en zal vanaf juli wereldwijd verkrijgbaar zijn. Turtle Beach is het game-audiomerk van Parametric Sound Corporation.

Om de verschillen in audio-uitvoer tussen PS4- en PS3-systemen te overbruggen biedt de P12-gameheadset harder versterkt stereogeluid en heeft de headset twee functies die populair zijn bij gamers: Adjustable Bass Boost en Microphone Monitor. Een in-line versterker biedt eenvoudige toegang tot de volumeregeling, Bass Boost en microfoondemping. Grote 50 mm-luidsprekers zorgen voor een volledig spectrum van hoogwaardige audio: van kristalhelder hoog tot dreunend laag.

De populariteit van de Sony PlayStation 4 bij consumenten heeft de verwachtingen van analisten overtroffen, en de verkoop van de next-gen console heeft de vraag naar game-headsets sterk doen stijgen. Volgens de verkoopcijfers van The NPD Group, Inc. (NPD) had Turtle Beach in het vierde kwartaal van 2013 een aandeel (in waarde) van 55 procent op de Amerikaanse markt voor gameheadsets. Dit komt deels door de sterke verkoop van PlayStation 4-compatible headsets, zoals de draadloze PX4 met surroundgeluid en de P4c chat communicator.

“Consumenten associëren het merk Turtle Beach met hoogwaardige, uitgebreide gameheadsets”, aldus Juergen Stark, Chief Executive Officer bij Parametric Sound Corp. “Met ons toegenomen marktaandeel aan het einde van 2013 en ons sterke productassortiment voor 2014 heb ik er alle vertrouwen in dat onze headsets goed gepositioneerd zijn voor groei, zeker nu de overstap naar nieuwe consoles in een stroomversnelling is gekomen.”

PlayStation 4 Headset