Turtle Beach en de Xbox one. Nieuwe headsets op komst?

Turtle Beach kondigt met trots aan dat het een samenwerking is aangegaan met Microsoft voor het ontwikkelen van vooraanstaande audio-oplossingen voor de Xbox One. De twee bedrijven zullen profiteren van hun eigen technologieën en ervaring in gaming om geavanceerde audio-oplossingen naar de gebruikers te brengen.

Eerder deze week kondigde Microsoft de krachtige, nieuwe Xbox One aan. Door de overeenkomst is Turtle Beach een van de eerste partijen die door Microsoft gelicenseerde gaming headsets zal uitbrengen voor de Xbox One.

Turtle Beach Headsets

Turtle Beach brengt draadloze en bedrade headsets op de markt voor gaming consoles, personal computers en mobiele platformen. Het grote aanbod aan producten van het bedrijf combineert kwaliteit met innovatie en zijn populair bij consumenten omdat het gaming meeslepender maakt en een voordeel geeft ten opzichte van andere spelers. In de Verenigde Staten zijn 9 van de 10 best verkochte headsets in 2012 en 4 van de 5 bestverkochte headsets ooit van Turtle Beach, volgens data van de NPD Group. De Ear Force X12 headset voor de Xbox is de bestverkochte third-party headset ooit gemaakt.

“Met Turtle Beach hebben we een partner gevonden die Microsoft kan helpen om een eersteklas audio-ervaring in gaming naar onze gebruikers te brengen,” zegt Branden Powell, Director of Strategic Alliances Xbox Hardware Group. “Turtle Beach zorgt voor een voortdurende innovatie in draadloze technologieën, surround sound en andere features en we kijken ernaar uit met ze samen te werken.”

Turtle Beach is voor een groot deel verantwoordelijk voor de groei in de markt voor gaming headsets. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt door een combinatie van productinnovatie, distributie en marketinginspanningen en heeft in de Verenigde Staten een marktaandeel van meer dan 50%. Als resultaat hiervan is de markt voor gaming headsets in de VS gegroeid van 3% naar 21% van alle accessoireverkopen, en laat alleen de productgroep controllers nog voor zich.

“Turtle Beach is toegewijd aan het ontwikkelen van audioproducten die de ervaring van gamers beter maakt,” zegt Bob Picunko, Chief Marketing Officer bij Turtle Beach. “We zijn erg verheugd om samen te kunnen werken met het Xbox team om nieuwe producten te ontwikkelen die het geavanceerde Xbox platform ondersteunen.”