Duizenden Transformers voor zeer betaalbare prijzen.

Afgelopen zondag (25 mei 2014) vond al weer de achtste editie van B.O.T.S. plaats en uiteraard was Kijk-Online hier ook aanwezig. B.O.T.S. is de grootste Transformers beurs van de Benelux en een geweldige plek om Transformers te scoren die je nog in je collectie mist, andere fans te ontmoeten, je favoriete Transformer te laten tekenen en mee te doen aan allerlei leuke Transformers evenementen. Hoe was onze dag in Aalsmeer?

De dealer room was een paradijs voor de echte Transformers fan.

Na een tergend lange reis vanuit Groningen arriveerde wij rond een uur of half twaalf ‘s middags eindelijk in Aalsmeer en kon het Transformers festijn beginnen. Het eerste wat wij deden was ons natuurlijk begeven naar de dealer room. Welke coole Transformers zouden we tegenkomen? Er lag echt van alles en nog wat. Naast een hele lading Generation 1 (en vrijwel alle andere generaties) Transformers die nog mooi verpakt waren in hun originele verpakkingen uit de jaren ’80, waren er ook talloze losse Transformers te krijgen en stonden er niet alleen bedrijven, maar ook particulieren die voor een redelijke prijs afstand deden van een deel van hun collectie. Met de particulieren was bovendien prima te onderhandelen en al gauw had ik een prachtige Animated Grimlock, compleet met zijn vuurzwaard in mijn handen voor maar tien euro. De dag begon dus al meteen goed! Al dat prachtige Transformers speelgoed was af en toe erg overweldigend, er was immers zo veel te krijgen, het kostte mij daarom ook erg veel moeite om niet als een doldwaze fan op een ware “shopping spree” te gaan. Naast Transformers waren er ook andere coole toys uit de jaren ’80. Zo had een particuliere verkoper bijvoorbeeld een hele lading Macross Valkyries van Yamato meegenomen en zagen we een zeldzame 1/60 YF-21 uit de Macross Plus anime liggen. Verder vond je He-Man, G.I. Joe, M.A.S.K., Teenage Mutant Ninja Turtles en zelfs wat Gundam modelkits, wat de dag uiteraard nog leuker maakte. Het was alsof je een tijdreis maakte naar je jongere jaren en weer als een klein kereltje door de speelgoed winkel liep. Zo voelde het althans voor mij wel en vrijwel alles wat ik zag wou ik dolgraag mee naar huis nemen.

Neem hieronder een kijkje naar de uitgebreide foto galerij en dan snap je mogelijk wat ik bedoel.

Naast een dealer room vol Transformers was er nog meer!

Voor de kleinere Transformers fan werd een geweldige wedstrijd georganiseerd. Met zogenaamd “Sparkers”, Transformers speelgoed met een “pull-back” mechanisme werden dragraces gehouden. De regels waren simpel, diegene wiens Sparker het dichts bij de rand van de tafel wist te komen won en ging naar huis met een paar leuke Transformers prijzen. De kinderen waren natuurlijk dolenthousiast en deden allen enorm hun best.

Voor fans van de Transformers films waren twee gekostumeerde robots op de beurs aanwezig. Je kon namelijk met zowel Bumblebee als Optimus Prime op de foto en er liep ook nog eens een Cobra Commander op de beursvloer rond. De gepassioneerde cosplayer vertelde ons dat ie ooit eens begon met een Red Skull outfit en deze in de loop der jaren had “getransformeert” in een Cobra Commander outfit.

De grotere kinderen onder ons konden meedoen aan de Trypticon race. Wat hield dit in? Je neemt een aantal Trypticon Transformers uit de jaren 80 en laat deze zo snel mogelijk van punt A naar B lopen. (Dit stukje Decepticon speelgoed bevatte namelijk een motortje waarmee Trypticon zichzelf vooruit kon bewegen.) Een iemand werd gediskwalificeerd omdat zijn Trypticon vernieuwde tandwieltjes had. De bedoeling was juist om de Trypticon Transformers in hun originele staat te laten racen, het moest namelijk wel eerlijk blijven.

Transformers B.O.T.S.Had je altijd al een stukje coole art van jouw favoriete Transformer willen bemachtigen? Een viertal getalenteerde tekenaars tekenden met veel plezier jouw lievelings Transformer en binnen een recordtijd lag er een prachtige schets voor je op tafel. Van Bumblebee tot Megatron, vrijwel alles was mogelijk. Bezoekers die zelf ook heel goed tekenen konden overigens meedoen aan de fanart wedstrijd en hier ook een mooie Transformer mee winnen. Vreemd genoeg waren er maar twee of drie inzendingen, wat mij toch wel enorm verbaasde. Er was ook nog een kitbash wedstrijd voor creatievelingen die graag oude Transformers ombouwen tot geheel nieuwe creaties. De grote winnaar had een reusachtige Fortress Maximus gebouwd en wist hiermee de hoofdprijs binnen te slepen.

Tot slot kon je voor maar €1,- lootjes kopen om kans te maken op een aantal geweldige Transformers prijzen. De hoofdprijs was maar liefst een Masterpiece Grimlock van Takara en heel wat mensen hadden obsessief loten gekocht om een kans te maken op deze geweldige Transformer. (Wij natuurlijk ook!) Helaas zaten wij niet bij de winnaars. Ik wou namelijk dolgraag naar huis gaan met een van de weinige Masterpiece Transformers die nog mist uit mijn collectie. Ondanks deze tegenslag was het een geweldige dag en raad ik elke Transformers fan zeker aan om er volgend jaar ook bij te zijn. Je zal niet teleurgesteld worden. En zeg nou zelf, wie wil nou niet de hele dag rondlopen op een beurs vol coole Transformers, fans met dezelfde passie ontmoeten en leuke evenementen meemaken? B.O.T.S. 2015 here we come!