TWRII_Faction_Seleucids

Total War 2 op 2 september in de winkels

Nu Total War Rome 2 al over twee weken wordt uitgebracht, denkt Creative Assembly al verder na over de ondersteuning na de release, met een combinatie van gratis en betaalde content en extra bonusfuncties.

“Total War Rome 2 wordt qua schaal, spelmogelijkheden en hoeveelheid content het grootste spel dat we ooit hebben uitgebracht”, aldus James Russell, Lead Designer. “Maar zelfs dan is dit slechts een kleine greep uit de Romeinse periode, een tijdperk zo divers dat er jaren na de release waarschijnlijk nog steeds content voor Total War Rome 2 zal uitkomen.”

Naast betaalde DLC is Creative Assembly ook van plan om spelers te ondersteunen met regelmatige gratis content- en functie-updates.

“Net als bij Shogun 2 zullen we de compatibiliteit, optimalisering en geïntegreerde functies zoals AI en spelevenwicht na de release continu verbeteren. Daarnaast zijn we van plan om nieuwe besturingen en extra gratis formaten op andere besturingssystemen toe te voegen”, vervolgt Russell. “We zijn ook enorm trots op het feit dat Shogun 2 onze meest gemodde Total War tot nu toe is, met alleen in de Steam Workshop al meer dan 500 gebruikersmods. We hopen Total War Rome 2 op eenzelfde manier te ondersteunen.”

“Naast gratis content kunnen gamers uitkijken naar Culture Packs die meer speelbare facties en unieke eenheden toevoegen, Feature Packs die gameplay toevoegen of verreikende esthetische wijzigingen doorvoeren, en Campaign Packs die volledig nieuwe verhaalgedreven campagne-uitbreidingen toevoegen.”

De Greek States Culture Pack DLC (pre-order bonus) en de gratis update met de speelbare factie Pontus zijn op dag één al verkrijgbaar. In oktober kunnen spelers gratis het Seleucidische Rijk toevoegen aan hun speelbare factieselectie. Op dat moment is ook de Nomadic Tribes Culture Pack verkrijgbaar met de Koninklijke Scythen, Roxolani en Massageten als DLC.

Bekijk hieronder de nieuwe “Let’s Play” video waarin Trish Ryniak van het communityteam en multiplayer-ontwerper Elliot Lock van Creative Assembly het tegen elkaar opnemen in Total War Rome 2.

Trish speelt de Parthen en Elliott speelt Pontus. Samen vechten ze het uit in Gor tijdens een aanval op een niet-versterkte stad. Elliott geeft ondertussen uitleg over een paar nieuwe functies van de multiplayer, en het feit dat de ongelooflijke interactieve campagnekaart ruimte biedt aan duizenden strijdvelden en nieuwe typen gevechten.

Total War Rome 2 komt uit op 3 september 2013.