In The Last Roman staat Belisarius centraal.

The Creative Assembly is bezig met een nieuwe campaign DLC voor Total War Atilla. De DLC gaat The Last Roman heten. In The Last Roman staat Belisarius centraal. Belisarius krijgt de opdracht van de keizer Justinian om het Westen te heroveren en er weer één Romeins rijk van te maken. The Last Roman voegt veel nieuwe eenheden, technologieën en gebouwen toe. Er zijn vijf speelbare facties namelijk: de Romeinse expeditie, Vandalen, Franken, Ostrogoths en Visigoths.

De campaign map is groot en bevat delen van Frankrijk, Italië, Afrika en het midden oosten. In totaal zijn er 35 provincies en 100 regio’s. Doordat het een kleiner gebied is heeft The Creative Assembly meer detail kunnen brengen in de steden en omgevingen.

De campaign begint in 533 na Christus. Belisarius krijgt een Romeins expeditie leger tot zijn beschikking dat zich net zo gedraagt als de hordes. De keizer, de vrouw van de keizer en je eigen vrouw geven je opdrachten. Je zal een keuze moeten maken welke opdrachten je gaat doen. Als je deze opdrachten voltooid ontvang je beloningen die je nodig hebt om te overleven.

Als je een regio verovert heb je twee keuzes. Je voegt de regio toe aan het oostelijk Romeinse rijk of je verklaart jezelf onafhankelijk en je begint je eigen koninkrijk. The Last Roman is vanaf 25 juni verkrijgbaar en is voor 14,99 euro te downloaden